Dolar 32,3487
Euro 34,7293
Altın 2.419,83
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Mart ayında yağan kar fındığı etkilemedi

TRABZON (AA) – Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, martta yağan kardan fındığın …

Mart ayında yağan kar fındığı etkilemedi
1 Nisan 2022 17:17
353
A+
A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, martta yağan kardan fındığın etkilenmediğini bildirdi.

Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, KFMİB'in rekolte tahmini konusunda her zaman referans alındığına işaret ederek, sahada Türkiye genelini gezerek çalışmalarını yürüten ziraat mühendislerinin raporlarını sunduklarını belirtti.

Martta yağan kardan fındığın etkilenmediğini vurgulayan Sevinç, “Şükürler olsun bir bereket görünüyor. Önemli bir hasar yok. Çiçek sayımına dayalı 790 bin ton rekolte tahminimizi değiştirmemizi gerektirecek bir durum söz konusu değildir ama gerçekte tabii ki mayıs ve temmuz sonunda yapılacak çalışmayla 'rekolte budur' diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Sevinç, görev süresinin dolmak üzere olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“İki dönem boyunca destek verenlere teşekkür ediyorum. Fındık camiası bize her zaman destek verdi. Hep yönetimde olmak gerekmiyor. Hatta ihracatçı olmayan fındıkçılarımızla da çok güzel bir etkileşimde olduk. Yeni gençler, yüzler, arkadaşlar bizden daha iyi yetişiyor. Gelecek olan arkadaşımızın bizden devir aldıkları görevi daha da iyi yapacağına eminiz. Bize de görev verirlerse, orada bulunuruz.”

Muhabir: Hülya Atakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.