Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Medical Point’te tüp mide ameliyatını yaptıran hasta sağlığına kavuştu

– Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül:
– “Merve hanım bize başvurduğunda BMI 44’tü. Bu hastalar için günümüzde artık güvenle ve laparoskopik olarak yapılabilen Bariatrik Cerrahi yöntemleri önermekteyiz”

Medical Point’te tüp mide ameliyatını yaptıran hasta sağlığına kavuştu
5 Mayıs 2023 13:09
127
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Medical Point Gaziantep Hastanesi, 118 kilogram ağırlığındaki 26 yaşındaki Merve Varli, tüp mide ameliyatı yaklaşık 1 saat sürdü ve birkaç günlük yatış süresinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Varli, sağlık problemlerinin ortaya çıkması sebebiyle Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’ne başvurdu.

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül tarafından detaylı bir şekilde muayene edilip, tetkikleri istenen Varli'ya en uygun tedavi yönteminin tüp mide ameliyatı olduğunu aktarıldı.

Hasta ameliyat öncesi Multi disipliner yaklaşım ile hastanenin Gastroenteroloji, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Psikiyatri Uzmanları ile birlikte Diyetisyen tarafından da değerlendirilerek ameliyata alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül, “Merve hanım bize başvurduğunda BMI 44’tü. Bu hastalar için günümüzde artık güvenle ve laparoskopik olarak yapılabilen Bariatrik Cerrahi yöntemleri önermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Bariatrik Cerrahide temel kural mide hacmini azaltmak diğer bir ifade ile tüp haline getirmek olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

“Bu yöntemle mideden salınan Ghrelin adı verilen iştah hormonunu azaltmaktır. Bariatrik cerrahi sonrasında hastalarımız hızlı bir kilo verme sürecine girmekte ve bunun sonucu olarak da başlangıç aşamasındaki diyabet, hiperkolesterolemi gibi hastalıklar da tedavi edilmektedir. Hastalarımızı, obezite ameliyatlarını, donanımlı hastanelerdeki uzman ve deneyimli genel cerrahlar tarafından yapılmasına özen göstermeleri konusunda uyarıyoruz.”

Merve Varli ise ameliyattan 15 gün sonrasında her hangi bir ağrısının olmadığını yiyeceklerden azar azar tüketerek kilo vermeye başladığını ve değerlerinin normale döndüğünü belirtti.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.