Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 14°C

Medipol öğrencileri görme engelliler için yoga projesi geliştirdi

İSTANBUL (AA) – İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Ferhan Kır ve Özlem Çiller, görme engelli bireyler için …

Medipol öğrencileri görme engelliler için yoga projesi geliştirdi
7 Kasım 2022 15:11
223
A+
A-

İSTANBUL (AA) – İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Ferhan Kır ve Özlem Çiller, görme engelli bireyler için bağımsız yoga deneyimi sunan bir çalışmaya imza attı.

Üniversiteden yapıla açıklamaya göre, Medipol öğrencileri görme engelliler için yoga projesi geliştirdi.

Üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü öğrencilerinden Kır ve Çiller, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Öğr. Gör. Kübra Şahadet Sezer danışmanlığında görme engelliler için bağımsız yoga deneyimi sunan bir proje geliştirdi.

Projeyle birlikte görme engelli bireylerin aktivite katılımlarını ve farkındalıklarını incelemeyi hedeflediklerini belirten Kır ve Çiller, çalışmalarını TÜBİTAK'a sunarak 2209-A projesi kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

– “Görme engelli bireyler için yogayı erişilebilir hale getirdik’”

Öğrencilerin görüşlerine yer verilen açıklamada, Ferhan Kır, projeyi geliştirme aşamalarını şöyle anlattı:

“Görme engelli bireylerin yoga pozlarını yapabilmeleri ve bağımsız olarak bu deneyimi sürdürmeleri için 3 boyutlu yazıcılarda yoga heykelcikleri bastırdık. Bu doğrultuda İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik Merkezinden 3 boyutlu yazıcı kullanma eğitimleri aldık. Akabinde laboratuvarın tüm imkanlarından faydalandık. 3 boyutlu yazıcılarda bastırılan heykelcikleri 20-40 yaş aralığındaki görme engelli bireyler kullanılabiliyor.”

Özlem Çiller ise üretilen heykelciklerin, katılımcıların yoga pozlarını dokunsal olarak tanımlayabilmelerine imkân tanıdığını kaydederek, “3 katılımcı, heykelcikleri on hafta boyunca haftada üç gün olmak üzere yoga seanslarında kullanabiliyor. Türkiye Görme Engelliler Derneği de görme engellilere ulaşmamızda destek olarak uygulamaların hayata geçmesine destek verdi.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.