Dolar 32,2921
Euro 34,6825
Altın 2.413,99
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Bekdikhan, sektörü değerlendirdi:

-“Rekor bir satış adediyle bu yılı kapatacağız. Ama biliyoruz ki önümüzde çok daha zor bir yıl var”
-“2024 yılına baktığımız zaman bizim hedefimiz en az yüzde 25 oranında bir elektrikli araç portföyüne sahip olmak. Yani ne satacaksak bunun yüzde 25’i minimum elektrikli araç olacak diye bir hedefimiz var”

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Bekdikhan, sektörü değerlendirdi:
1 Aralık 2023 00:08
67
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Rekor bir satış adediyle bu yılı kapatacağız. Ama biliyoruz ki önümüzde çok daha zor bir yıl var. Ona da bir yandan hazırlık yapıyoruz.” dedi.

Bekdikhan, aralık ayı itibarıyla Türkiye'de satışa sunulacak olan yeni Mercedes-Benz E-Serisi'nin Türkiye tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Mercedes-Benz için Türkiye‘nin önemli bir pazar olduğunu dile getirdi.

Türkiye otomotiv pazarının ocak-ekim döneminde yaklaşık yüzde 64 büyüdüğüne dikkati çeken Bekdikhan, “Hepinizin bildiği gibi bu sene bir rekor senesi olacak. Rekor bir satış adediyle bu yılı kapatacağız. Ama biliyoruz ki önümüzde çok daha zor bir yıl var. Ona da bir yandan hazırlık yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Otomotiv sektörünün küresel olarak şimdiye kadar hiç olmadığı kadar büyük bir değişimden geçtiğini belirten Bekdikhan, “Biz de kendimizi bu değişime, hem adapte etmeyi hem de rakiplerimizden daha ilerisinde olmayı hedefliyoruz. Böyle bakarsanız stratejimizi tekrar hatırlatalım. 2030 yılına kadar olabilecek bütün segmentlerde bir elektrikli araçla yol almaya devam edeceğiz. Ve ondan sonra zaten mümkün olan bütün pazarlarda elektrik dışında bir araç satmayı hedeflemiyoruz.” diye konuştu.

-“2024'te en az yüzde 25'lik elektrikli araç portföyünü hedefliyoruz”

Markanın hedefleri ve planları çerçevesinde, 2025 yılından sonra herhangi bir benzinli veya dizel platformu geliştirmeyi bırakacaklarını, geliştirecekleri platformların elektrikli üzerine olacağını dile getiren Bekdikhan, 2039 yılında da karbon nötr olabilmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Şükrü Bekdikhan, “2024 yılına baktığımız zaman ise bizim hedefimiz en az yüzde 25 oranında bir elektrikli araç portföyüne, kendi portföyümüz içerisinde sahip olmak. Bunu da 'en az' olarak söylüyoruz. Yani gelecek sene ne satacaksak bunun yüzde 25’i minimum elektrikli araç olacak şeklinde bir hedefimiz var. Bunun üstünü yapmayı tabii ki hedefliyoruz.” dedi.

Söz konusu hedeflerin kendilerine yıl ve yıl yeni şeyler öğrettiğini kaydeden Bekdikhan, “Ve yepyeni zorluklar veya değişimlerle karşılaşıyoruz. Buna da adapte olmak zorundayız. Söylediğimiz tarihler bugün bir hedef olarak görülmeli. Ama tabii ki yol üzerinde çeşitli değişiklikler, adaptasyonlar mutlaka ülke bazında olacaktır diye de söylemek isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

-Türkiye pazarına özel E 180 motor seçeneği

Öte yandan, Türkiye pazarında ilk etapta E 180 ve E 220 d 4MATIC olmak üzere biri benzinli ve dizel iki farklı motor seçeneği sunuluyor.

E 220 d 4MATIC 5 milyon 900 bin TL'den ve Türkiye için özel olarak üretilen E 180 ise 4 milyon 220 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.