Dolar 32,3300
Euro 34,8352
Altın 2.393,08
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C

MİA Teknoloji, bilişim firması NEC ile iş birliğine gidiyor

– MİA Teknoloji Üst Yöneticisi Gökhan Beltekin:
– “NEC ile gelecekteki iş birliği alanlarımızı belirledik. Başta elektromobilite olmak üzere, teknoloji alanındaki birçok çalışmamızda üretim, yatırım ve işletme gibi tüm modellerde iş birliği kararı aldık”

MİA Teknoloji, bilişim firması NEC ile iş birliğine gidiyor
14 Aralık 2022 14:09
94
A+
A-

İSTANBUL (AA) – MİA Teknoloji, şehirlere ve ülkelere akıllı ulaşım çözümleri ile ilgili projeler üretmek için yatırımlar yapan, dünyanın en büyük bilişim firmalarından NEC ile iş birliğine gidiyor.

Şirket açıklamasına göre, akıllı şehirler ve çevreye duyarlı yeni nesil projeleri bulunan MİA Teknoloji, geçen ay elektrikli bisiklet paylaşım platformu Tripy'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Elektromobilite ile ilgili adımlar atmaya devam eden MİA teknoloji son olarak, dünyanın en büyük bilişim firmalarından NEC ile akıllı ulaşım çözümleri alanında ortak adımlar atmak üzere iş birliği yapacak.

NEC, son yıllarda akıllı ulaşım çözümleri ile ilgili tüm şehirleri hatta ülke genelini kapsayan büyük projelere yöneliyor.

Çalışma alanı kapsamında, otoyol denetimlerinden, komuta kontrol merkezlerine, ulaşımda mobil ödeme yöntemlerinden araçların içerisindeki insanların davranışlarını ölçmek ve değerlendirmek ile projeler yer alıyor.

Son olarak Azerbaycan Bakü'nün bütün toplu ulaşım ödeme sistemlerinin projelerini yapan NEC, Türkiye'de ise MİA Teknoloji ile elektromobilite ortaklığı yapmak için ilk adımı attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MİA Teknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Beltekin, “NEC ile gelecekteki iş birliği alanlarımızı belirledik. Başta elektromobilite olmak üzere, teknoloji alanındaki birçok çalışmamızda üretim, yatırım ve işletme gibi tüm modellerde iş birliği kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.