Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Migros, Karadeniz’de Türk somonu hasadına başladı

– Migros Ticaret AŞ Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen:
– “Balıkçılarımızın Karadeniz’in en serin sularında 14 ayda yetiştirdiği Türk somonu ile denizlerdeki bereketi Türkiye’nin dört bir yanındaki sofralara taşıyacağız”

Migros, Karadeniz’de Türk somonu hasadına başladı
22 Mayıs 2023 12:49
82
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Deniz ürünlerini yıl boyunca müşterilerine ulaştıran Migros, Karadeniz Bölgesi’nde Türk somonu hasadına başladı.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, müşterilerinin deniz ürünlerine ulaşabilmesi için balığı doğrudan tekneden, halden ve üreticiden alarak mağazalarında satışa sunmaya devam ediyor. Haziran sonuna kadar denizdeki üretimini sürdürecek olan Migros, Türk somonunu taze ve donuk olarak yıl boyunca müşterilerine sunacak.

Verilen bilgiye göre, bu yıl ilk kez somon hasadı yapan şirket, sene sonuna kadar taze, donuk ve marine edilmiş olarak yaklaşık 10 bin ton satış hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, Türkiye’deki balık tüketimini artırmak amacıyla bu kapsamdaki çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl balık konusunda başladığımız çalışmayla küçük üretici ve kooperatifleri desteklemek üzere çeşitli iş birliklerini hayata geçirdik. Amacımız taze ürün sunmanın yanı sıra çok uygun fiyatlarımızla balığa erişimi kolaylaştırarak herkesin sofrasında yer almak. Balık ürünlerinde yerel üreticilere alım garantisi sunarken, tezgâha ulaşan balıkların kalite standartlarının artırılmasını için de eğitimler veriyoruz. Balıkçılarımızın Karadeniz’in en serin sularında 14 ayda yetiştirdiği Türk somonu ile denizlerdeki bereketi Türkiye’nin dört bir yanındaki sofralara taşıyacağız. Bunun için bir yıl önce araştırmaya ve bölge gezilerine başladık. Yasal mevzuata uygun olarak avlanan balıkları reyona kadar olan yolculuğu süresince ağır metal ve mikrobiyolojik kontrol olmak üzere laboratuvarlarımızda çok sayıda analizden geçiriyoruz. Somonu ve diğer yerli balıkları müşterilerimize sunmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.