Dolar 34,2714
Euro 37,4959
Altın 2.928,60
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 19°C

Opr. Dr. Kınaş: “Kanserden değil, geç kalmaktan korkun”

BÜYÜK ANADOLU HASTANESİ OBEZİTE, METABOLİK VE GENEL CERRAHİ UZMANI OP. DR. VOLKAN KINAŞ

Opr. Dr. Kınaş: “Kanserden değil, geç kalmaktan korkun”
8 Ağustos 2021 23:44
385
A+
A-

Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş, “Çağın hastalığı kanser herkesi korkutuyor. Kanserde erken teşhis hayati önem taşımaktadır. Kanserden değil, geç kalmaktan korkun” dedi.

Büyük Anadolu Hastanesi Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş “4 Şubat Dünya Kanser Günü”nde kanserde erken teşhisin önemine dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Kanser hastalığında farkındalık oluşturmak amacıyla bilgiler veren Kınaş, “Dünya Kanser Günü’nde kanserle mücadele etmek ve bu konuda mesajları yaymak için hastanemizde çeşitli etkinlikler düzenliyor, vatandaşları bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Kanser bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan yüzden fazla hastalık grubudur. Kansere karşı artık her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Kanser için risk faktörleri yaşam şekillerine, yaşa, cinsiyete ve aile öykülerine bağlı olarak değişir. Bir başka risk grubu ise çevresel faktörlerdir” şeklinde konuştu.

Kansere yol açan etkenlere ve kanserin belirtilerine değinen Kınaş, “Sigara alkol kullanımı, uzun süre ve tehlikeli saatlerde güneş altında kalma, aşırı dozda röntgen ışınına maruz kalma, bazı kimyasal maddeler, bazı virüsler, hava kirliliği, radyasyona maruz kalma, kötü beslenme alışkanlığı gibi nedenler kansere yol açan etkenlendir. Rahim ve makattan gelen normal olmayan bir kanama veya akıntı, memede veya vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan şişlik ve sertlikler, iyileşmeyen yaralar, uzun süreli ses kısıklığı ve öksürük, yutkunma güçlüğü ve hazımsızlık, ben ve siğillerde meydana gelen büyüme, kanama, renk değişikliği, büyük ve küçük abdest yapmaktaki değişiklikler gibi durumlar bu hastalığın belirtileri arasındadır. Bu değişiklikler görüldüğünde bir hekime başvurmayı sakın ihmal etmeyin. Hiç rahatsızlık duymasak da yılda bir kez mutlaka genel kontrolden geçmeliyiz. Kanserin iyileştirilir bir hastalık olduğunu unutmamalıyız. İyileşme oranı kanserin erken teşhisi ile doğru orantılıdır. Bu anlamda kanserden değil geç kalmaktan korkun” sözleriyle erken teşhisin de önemini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.