Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Ordu’nun Big Sur’ları

ABD KALİFORNİYA BİG SUR

Ordu’nun Big Sur’ları
10 Ağustos 2021 11:28
659
A+
A-

Karadeniz’in İncisi Ordu’da bulunan kayalıklar ile dünyanın en çok turist çeken bölgelerinde bulunan kayalıkları arasındaki benzerlik dikkat çekiyor.

ABD’nin Kaliforniya Eyaletinde Pasifik kıyı şeridinde bulunan Big Sur ve Pfeiffer kayalıkları her yıl 7 milyon turist ağırlıyor. Ancak aynı kayalıkların tıpkı benzeri ise Ordu’da bulunuyor. Ünye ilçesinin Çamlık turistik alanında bulunan kayalık tıpkı Big Sur’a benzerken, Pfeiffer kayalıklarının bir benzeri ise Hoynat adası kayalıkları gösteriliyor.

Ünye ilçe merkezinde asırlık çam ağaçlarının bulunduğu Çamlık alanının denizle birleştiği noktada bulunan kayalıklar yöre halkı tarafından denize girilecek alan olarak kullanılıyor. Kayalıkların hemen yanında ise İnciraltı adıyla bilinen kumsal bulunuyor.

Pfeiffer kayalıklarını andıran ve Perşembe ilçesinin en önemli tarihi ve turistik özelliklerinden biri olan Hoynat adası ise martı ve karabatak kuşlarının yaşadığı kuş cenneti özelliğini taşıyor. Hoynat adası ayrıca tepeli karabatakların Türkiye‘de tek yuva yaptığı yer olarak tescillendi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu kıyılarının adeta saklı bir hazine olduğuna dikkat çekti. Ordu kıyılarında Yason Burnu, Medreseönü, Bolaman ve Yalıköy kıyıları ile özellikle Timsah kayalıklarının dünyadaki turistik bölgelerdeki eserlerden daha güzel olduğunu belirten Güler, “Big Sur ve Pfeiffer kayalıklarının aynısı, hatta görsel özelliği ile daha güzeli Ordu’da Çamlık ve Hoynat kayalıklarıdır. Bu dönemde Yason Burnu, Medreseönü, Bolaman ve Yalıköy kıyıları ile Çamlık ve Hoynat bölgelerinin turistik cazibesini arttıracak projeler uygulayacağız. Ordu’nun kıyılarının dünyadaki turistik bölgelerden aşağı kalır yanı yok. Tanıtıma ağırlık vererek bu turistik özelliklerimizi dünyaya duyuracağız” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.