Dolar 32,4055
Euro 34,7401
Altın 2.396,26
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Ortahisar Belediye Başkanı Genç’ten yeni eğitim öğretim yılı mesajı

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Genç, mesajında, yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasından dolayı en az öğrenciler, öğretmenler, vel…

Ortahisar Belediye Başkanı Genç’ten yeni eğitim öğretim yılı mesajı
10 Eylül 2023 17:49
69
A+
A-

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasından dolayı en az öğrenciler, öğretmenler, veliler kadar sevinçli ve heyecanlı olduklarını belirtti.

Her yaş grubundan milyonlarca öğrencinin ders başı yaparak okulları şenlendireceklerini vurgulayan Genç, “Bu anlamda bütün öğrenci ve velilerimizle aynı duyguları paylaşıyoruz. Eğitim ve öğretimin öneminin her geçen gün katlanarak arttığı bilim ve teknoloji çağında yaşıyoruz. Baş döndürücü bir hızla ilerleyen, her gün yeni buluş ve keşiflerin yapıldığı, teknoloji alanında binlerce patentin alındığı bu çağda eğitim ve öğretim faaliyetlerine ne kadar değer verirsek ülke olarak da toplum olarak da o kadar güçlü oluruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Genç, eğitim ve öğretim faaliyetlerine önem veren toplumların demokraside, insan haklarında, adalette, ekonomik refahta, bilim ve teknoloji alanında dünyanın en ileri toplumları olduğunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmamaları gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Medeniyet ve teknoloji yarışından geri kalmamak için öğrencilerin nitelikli, çağın gereklerine uygun şekilde eğitim almaları çok önemli. Eğitim ve öğretim faaliyetleri toplumların gelişmesi, çağa ayak uydurabilmesi için ihmal edilmemesi gereken son derece bir mühim bir konudur. Bundan dolayı Ortahisar Belediyesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine desteklerimizi her dönem aralıksız sürdürdük. Geleceğimizi, ülkemizi emanet edeceğimizin gençlerimizin donanımlı bireyler olarak hayata kazandırılması için elimizdeki bütün imkanları zorladık, zorluyoruz.”

Eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek olmayı sürdüreceklerinin altını çizen Genç, “Bu anlamda okullarımızın taleplerini ve isteklerini büyük bir özenle karşılamaya gayret edeceğiz. İlk emri 'Oku' olan bir inancın mensupları olarak bütün imkanlarımızı zorlayarak okullarımıza her zaman yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bu vesilelerle 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunun öğrenciler, öğretmenler, aileler ve bütün ülkemiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bütün idarecilerimize de görevlerinde başarılar, kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.