Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Samsun
°C
°C
°C
°C
°C

Ortahisar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak kurslar düzenledi

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğünün her yıl ortaklaşa düzenlediği kültür, sanat ve meslek edindirme …

Ortahisar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak kurslar düzenledi
15 Kasım 2021 15:53
530
A+
A-

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğünün her yıl ortaklaşa düzenlediği kültür, sanat ve meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerler hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de bilgi ve becerilerini geliştiriyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kaymaklı Gençlik Merkezinde gümüş kazaz örücülüğü, ev tekstil ürünleri hazırlama, iğne oyası, ahşap boyama, çini işlemeciliği, oyalar ve kadın üst giyim dikimi kursları düzenlendiği belirtildi.

Keman, bağlama, piyano, resim, tezhip, çini gibi sanat dallarının yanı sıra İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, işaret dili, diksiyon, KPS ve E-KPDSS kurslarını başarıyla bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildiği ifade edilen açıklamada, üniversiteye hazırlık kursuna şu ana kadar 550 öğrencinin kayıt yaptırdığı, kursları bitirenler arasında kendi işini kurup üretime geçenlerin yanı sıra bir iş yerinde ücretli eleman olarak çalışanların da bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kültür ve sanat şehri Trabzon'da bu tür kursların düzenlemesinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Genç, birçok kültür ve sanat etkinliğinin salgının azalmasıyla birlikte tekrar hayata geçirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle bütün organizasyon ve etkinliklerimizi çok dikkatli bir şekilde yürütüyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla her türlü tedbirin alınması için gerekli hassasiyetleri gösteriyoruz. Salgın nedeniyle hayatın her alanıyla ilgili ertelenen organizasyon ve etkinlikler salgının etkisinin azalmasıyla birlikte çok sıkı tedbirlere uyularak icra ediliyor. Bu anlamda biz de Ortahisar Belediyesi olarak kültür ve sanat alanına ilgi duyan, bu konuda eğitim almak isteyen ve üniversiteye hazırlanan vatandaşlarımıza destek olmak istedik.”

Sanata ve müziğe yeteneği olan ve bu alanlara ilgi duyan bütün vatandaşları kurslara kayıt olmaya davet eden Genç, “Metrekaresine en çok sanatçı düşen şehirlerden biri olan Trabzon'da bu kursların çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu konulara ilgi duyan, sanata ve müziğe yeteneği olan ya da boş zamanlarını bu tür becerilerle değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızı kurslarımıza kayıt olmaya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.