Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Paletli Yüzme Milli Takımı’nın Çorum’daki kampı sona erdi

ÇORUM (AA) – Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli Yüzme Milli Takımı'nın Mısır'da düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası ve Macaristan'da gerçekleştirilecek Büyükler Avrupa Şampiyonası için Çorum'da yaptığı kamp sona erdi.Olimpik Yü…

Paletli Yüzme Milli Takımı’nın Çorum’daki kampı sona erdi
16 Haziran 2023 13:49
69
A+
A-

ÇORUM (AA) – Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli Yüzme Milli Takımı'nın Mısır'da düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası ve Macaristan'da gerçekleştirilecek Büyükler Avrupa Şampiyonası için Çorum'da yaptığı kamp sona erdi.

Olimpik Yüzme Havuzu'nda idman yapan 9 sporcu, antrenörler Reşit Çevir, Miraç Ömer Uslu ve Canberk Babaoğlu gözetiminde şampiyonalara hazırlandı.

Her gün çift antrenmanla yarışmalara hazırlanan sporcular, Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ı da ziyaret ederek sohbet etme imkanı buldu.

Kampın ardından kentten ayrılan sporcular, 19-24 Haziran'da Mısır'da düzenlenecek Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası ile 18-23 Temmuz'da Macaristan'da gerçekleştirilecek Paletli Yüzme Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Paletli Yüzme Milli Takımı Antrenörü Reşit Çevir, AA muhabirine, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Sporcuların yarışmalara hazır hale geldiğini belirten Çevir, “Sporcularımızın motivasyon, fizik ve güç olarak hazır olduklarını görüyorum. Bizim için çok güzel bir kamp oldu. Tamamen Dünya Şampiyonası'na odaklanmış durumdayız. Madalyalarla döneceğimize inanıyorum. Çok verimli geçti, her yönüyle dört dörtlüktü kampımız.” diye konuştu.

Kamp süresince sporcularla görüşmeler yaptığını dile getiren Çevir, “Gördüğüm kadarıyla sporcularımız her şeyiyle hazır. Bütün sporcularımızla tek tek ilgilendik. Sporcularımızın hepsinde madalya potansiyeli görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin paletli yüzmede ilk kez 2016'da madalya kazandığını, sonraki her yıl ise madalya almayı başardıklarını anlatan Çevir, “Madalya geleneğimizin bu yarışta da devam edeceğine inanıyorum. Sporcularıma güveniyorum.” ifadelerini kullandı.

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün iyi bir ev sahipliği örneği sergilediğini, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun da milli kafileye güzel imkanlar sağladığını vurgulayan Çevir, Çorum'un kamp yapmak için uygun bir yer olduğunu sözlerine ekledi.

Sporculardan 16 yaşındaki Irmak Ertemel, 3 yıldır milli takımda yer aldığını, Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi.

Mısır'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılacağını aktaran Irmak Ertemel, “Bu yıl hem madalya kazanmayı hem de rekor kırmayı hedefliyorum. Çok yorucu bir kamp geçirdik. Aynı zamanda hepimiz uykumuza, beslenmemize çok dikkat ettik. Umarım iyi şekilde yapabilmişizdir. İnşallah her şey güzel olacak.” şeklinde konuştu.

Üç yıldır milli takımda yer alan Adasu Ramazanoğlu ise iki dünya şampiyonluğu ve bir dünya ikinciliği bulunduğunu, bir de dünya rekoru kırdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Burada Dünya Şampiyonası'na hazırlandım. İnşallah hedeflediğim her şeyi gerçekleştiririm. 400 metrede rekor kırmayı hedefliyorum. Kampta takım olarak ilerleme katettiğimizi fark ediyorum. Antrenörlerimizin emeğiyle daha iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum.”

Ece Ayça Karabulut da ikinci kez milli formayı giyecek olmanın gururunu yaşadığını aktararak, “Dünya 3'üncüsü oldum. Bu, ikinci yılım. Hafif heyecan var ama bir yıldır bunun üzerine çalışıyorum. Kamp çok verimli geçti. Umarım güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kemal Çolak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.