Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

PROFEN, Türksat AŞ ve TUSAŞ ile Washington Büyükelçiliği’nde resepsiyon verdi

İSTANBUL (AA) – PROFEN, Türksat AŞ ve TUSAŞ ile Washington Büyükelçiliği'nde resepsiyon verdi. Şirket açıklamasına göre, dünyanın önde gelen …

PROFEN, Türksat AŞ ve TUSAŞ ile Washington Büyükelçiliği’nde resepsiyon verdi
22 Mart 2022 18:12
134
A+
A-

İSTANBUL (AA) – PROFEN, Türksat AŞ ve TUSAŞ ile Washington Büyükelçiliği'nde resepsiyon verdi.

Şirket açıklamasına göre, dünyanın önde gelen uydu iletişimi etkinliklerinden Satellite 2022 kapsamında Washington Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyona, PROFEN Üst Yöneticisi (CEO) Önder Havuzlu, İcra Kurulu Üyesi Yusuf Orbay Soydan, İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Cem Odaman, PROFEN Savunma Teknolojileri Genel Müdürü Kamil Yüksel, PROFEN Uydu Hizmetleri Genel Müdürü Gürkan Sencar ve PROFEN Ar-Ge Direktörü Hakan Savaşan katıldı.

Resepsiyon kapsamında firmaları kabul eden Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, uydu teknolojilerinin önemini vurguladı.

Resepsiyon kapsamında PROFEN CEO'su Önder Havuzlu tarafından Hasan Murat Mercan'a ürün ve hizmetler hakkında bilgi verildi ve Türkiye'nin bu alanda yetişmiş insan gücü ve teknik kabiliyetleri ile dünya ile rekabet edebilir bir konumda olduğu belirtildi.

Hasan Murat Mercan da bu alanda uluslararası iş birliklerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek, Amerika ile Türk şirketleri arasında bu alandaki iş birliğinin artması gerektiğini vurguladı.

PROFEN Savunma Teknolojileri Genel Müdürü Kamil Yüksel de her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliğin uydu ve uzay sektöründeki önemine işaret ederek, şirket olarak TUSAŞ ve Türksat ile birlikte Türkiye'yi temsil etmekten gururlu olduklarını kaydetti.

Şirketin ürün ve kabiliyetlerine değinen Yüksel, Türkiye'nin gelecek yıllarda uydu ve uzay alanındaki misyon ve hedeflerinin gerçekleşmesi için yapılan çalışmalar neticesinde PROFEN'in dünyada bu alanda daha da etkili olacağını belirtti.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.