Dolar 32,2224
Euro 34,7300
Altın 2.382,18
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 19°C

Rehabilitasyon sürecinin ileri teknoloji kullanılarak çevrim içi gerçekleştirilmesi projesi hazırlandı

BARTIN (AA) – Bartın Üniversitesince (BARÜ) ileri seviye teknolojiler kullanılarak uzaktan rehabilitasyon süreciyle ilgili araştırmalar yapılmasını hedefleyen proje geliştirildi.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakül…

Rehabilitasyon sürecinin ileri teknoloji kullanılarak çevrim içi gerçekleştirilmesi projesi hazırlandı
10 Mart 2023 17:09
79
A+
A-

BARTIN (AA) – Bartın Üniversitesince (BARÜ) ileri seviye teknolojiler kullanılarak uzaktan rehabilitasyon süreciyle ilgili araştırmalar yapılmasını hedefleyen proje geliştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Emin Aktan'ın “Uluslararası İkili İşbirliği Programı” kapsamında TÜBİTAK'a sunduğu proje desteklenmeye hak kazandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Akdoğan ile hazırlanan “Dijital İkiz Teknolojisi ile Uzaktan Rehabilitasyon için Akıllı Dış İskelet Robotu” adlı projeyle rehabilitasyon süreçlerinin ileri seviye teknolojiler kullanılarak çevrim içi olarak gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Akıllı bir dış iskelet robotu ve sanal gerçeklik teknolojileri kullanılarak yapılacak araştırmalarda, Türkiye ve Polonya'dan bilim insanları yer alacak.

Dr. Aktan, projede, yapay zeka tabanlı kontrol yapısı içerisinde beyin ve kas sinyallerinin kullanıldığı, dijital ikiz modelli sanal gerçeklik teknolojisi ile hekimlerin ve fizyoterapistlerin tedavi sürecini uzaktan izleyerek müdahale edebildiği ileri seviye bir robotik telerehabilitasyon sistemi geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Robotun bir dijital ikizini oluşturarak uzmanların tedavi sürecini uzaktan izleyebilmelerine ve çeşitli egzersiz parametrelerini değiştirebilmelerine imkan sağlayacaklarını aktaran Aktan,”Projede yer alan kurum ve ekipler bu amacı gerçekleştirme sürecinde çok önemli katkılar sağlayacak. Polonya tarafında yer alan yürütücü kuruluşun bu alanda çok önemli çalışmaları ve bilgi birikimi bulunuyor. Bu iş birliğiyle hem karşılıklı bilgi ve tecrübe aktarımı gerçekleştirecek hem de süreç içerisinde yeni proje fikirlerini olgunlaştıracağız. Projede yer alan sanayi kuruluşlarının da katkılarıyla bilgiyi ürüne dönüştürme noktasında hızlı ve etkili sonuçlar elde edeceğimizi umuyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Nurhan Çorlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.