Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Rize’de okulların tenis masası ve basketbol potası meslek liselilerden

RİZE (AA) – Rize'de, “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesi kapsamında meslek liselerinde yaptırılan tenis masaları ve basketbol potaları …

Rize’de okulların tenis masası ve basketbol potası meslek liselilerden
16 Kasım 2022 01:05
99
A+
A-

RİZE (AA) – Rize'de, “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesi kapsamında meslek liselerinde yaptırılan tenis masaları ve basketbol potaları okullara yerleştiriliyor.

Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıkları arasında imzalanan protokolle okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla yürütülen “Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi” kapsamında Ardeşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Rize ve Artvin'deki okullar için 62 basketbol potası üretildi.

Üretiler 50 ilkokul, 6 ortaokul ve 6 anaokulu potalarından 28'i Artvin'demi okullara dağıtılmak üzere Artvin Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Kalan potaların ise Rize merkez, Ardeşen, Pazar, Çayeli, Hemşin, Derepazarı, Fındıklı, İkizdere, İyidere ve Kalkandere ilçelerindeki 17 okulda montajına başlandı.

Öte yandan Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince Rize'ye gönderilen masa tenisi seti ise 18 okula teslim edildi.

Ambarlı İlk ve Ortaokulu'ndaki potaların montajına İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, İl Gençlik ve Spor Müdürü Gürhan Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen de katıldı.

Emen, burada gazetecilere, projenin finansmanını Gençlik ve Spor Bakanlığının karşıladığını söyledi.

Projede öğrencilerin aktif görev yaptığını belirten Emen, “Bizzat öğrencilerimiz potaları üretti. Masa tenisi masaları Giresun'daki öğrenciler tarafından üretildi ve ilimize dağıtımı yapıldı. Öğrencilerimiz aktif olarak montajlarında görev yapıyorlar. Mesleki eğitimde her gün daha iyiye gidiyoruz.” dedi.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.