DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Safranbolu’da canlı kukla performansı sergilendi

KARABÜK (AA) – Karabük'te yürütülen proje kapsamında sergilenen canlı kukla performansı beğeni topladı.Karabük Üniversitesinden (KBÜ) yapılan açıklamaya göre, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Performans Çalışmal…

Safranbolu’da canlı kukla performansı sergilendi
Banner Resmi
13.05.2023
135
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te yürütülen proje kapsamında sergilenen canlı kukla performansı beğeni topladı.

Karabük Üniversitesinden (KBÜ) yapılan açıklamaya göre, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Performans Çalışmalarında Öğrenci Algısının Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi” projesi kapsamında “Kukla Yapım Atölyesi” düzenlendi.

Yürütücülüğünü Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Asuman Özdemir'in, araştırmacılığını Dr. Öğretim Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur ve eğitmen kukla sanatçısı Cansu Akdeniz'in yaptığı proje kapsamında 12 öğrencinin katılımıyla 2 Mayıs'ta başlayan atölye çalışmaları tamamlandı.

Atölye çalışmalarında karakterlerin belirlenmesi, hikayeyi beden ile canlandırma, karakter çizimlerinin kukla olarak teknik analizleri, çamur ile karakter kafa çalışması, kağıt tutkal çalışma, papier mache çalışması, beden için sünger ile çalışma, kukla birleşim süreci, kostüm ve boyama süreci, interaktif çalışma sürecine hazırlık gibi aşamalar ele alındı.

Çalışmaların ardından UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'nun tarihi sokaklarında öğrencilerin tasarladığı kuklalarla canlı performans sergilendi.

Tarihi Çarşı'ya gelen yerli ve yabancı turistler, gösteriyi ilgiyle izledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje yürütücüsü Özdemir, sergiledikleri performanstan mutlu olduklarını belirterek, “Sonunda bitirdik ve tüm çalışmalarımızın sonuçlarını gördük, bence güzel oldu. Umarım herkes de eğlenmiştir diye düşünüyorum. Öğrenciler heyecanlandılar, ilginç geldi.” ifadelerini kullandı.

Kukla sanatçısı Akdeniz de kuklaların çok güzel olduğunu anlatarak, “Özellikle öğrenciler, performans için doğaçlamaya çok açık haldeler. Daha sonrasında biraz daha geliştirebilirler. Ama bugün için hepsi çok güzeldi, insanlar çok beğendi. Çok gerçekçi olmalarının yanı sıra herkesin çok ilgisini çekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Öğrenciler de büyük emek ve özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini, atölye süresince keyifli ve eğlenceli zaman geçirdiklerini kaydetti.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.