Dolar 32,6003
Euro 34,8766
Altın 2.495,92
BİST 9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 29°C

Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın’da “acemi kasaplar” hastanelik oldu

SAKARYA (AA) – Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın'da, kurban kesmeye çalışırken yaralanan 113 kişi hastanelere başvurdu …

Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın’da “acemi kasaplar” hastanelik oldu
21 Temmuz 2021 21:34
225
A+
A-

SAKARYA (AA) – Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın'da, kurban kesmeye çalışırken yaralanan 113 kişi hastanelere başvurdu.

Sabah namazının ardından kentin çeşitli noktalarında kurulan mezbahalarda kurban kesen kasaplar, ayak ve el bölgelerinden yaralandı.

Kendi imkanları ve ambulanslarla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen 7 yaralı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yaralanan kasaplardan Mehmet Güldüren, gazetecilere, kesim yaparken bıçağın kaydığını ve üç dikiş atıldığını söyledi.

Hasan Çam da kaba eti keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu yaralandığını belirterek, “Buna şükür. Allah beterinden korusun.” dedi.

Hasan Baki ise arkadaşının bıçağı çekerken dikkatsiz davranması sonucu kolundan yaralandığını bildirdi.

Ayağı ve kolundan yaralanan Muhammed Aydın da acemi kasabın, deriyi keserken elini yaraladığını belirterek, “Ayağımı da kendim yaraladım. Elimde tendon koptu. Ayağımda da 10 dikiş var.” diye konuştu.

Kurban keserken hayvanların darbesi veya kesici aletlerle yaralanan “acemi kasaplar” Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın'daki hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

Acil servislere şimdiye kadar Bolu'da 26, Düzce'de 33, Zonguldak'ta 12, Karabük'te 18, Bartın'da ise 17 kişi başvurdu.

Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.