Dolar 32,5974
Euro 34,7498
Altın 2.498,51
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Sakarya ve Düzce’den deprem bölgesine sağlık personeli ve çadır desteği

– Karabük’te öğrenciler, depremzedeler için soba üretiyor

Sakarya ve Düzce’den deprem bölgesine sağlık personeli ve çadır desteği
11 Şubat 2023 17:53
90
A+
A-

SAKARYA (AA) – Sakarya, Düzce ve Karabük'te, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yönelik yardım çalışmaları sürüyor.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, depremin ardından afet bölgesine tıbbi yardım ve sağlık personeli desteğinin devam ettiği belirtildi.

Aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 160 kişinin bölgeye sevk edildiği anımsatılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığının koordinasyonu doğrultusunda bugün de Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden hareket eden 72 sağlık personeli destek için Adana'ya gönderildi.” bilgisi paylaşıldı.

– Düzce'den 4 bin çadır gönderilecek

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce'de ihtiyaçlara göre hazırlık yapılıyor.

Türk Kızılay Batı Karadeniz Bölge Lojistik Merkezi'nin hazırladığı ve 26 tıra yüklenen 4 bin çadır, AFAD ve Valilik koordinesiyle Adıyaman'a gönderilecek.

Öte yandan, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerin ürettiği poğaça, kek ve kurabiyeler, depremzedeler ile bölgede çalışan ekiplere yollandı.

– Karabük'ten yardımlar sürüyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği sobalar, depremlerden etkilenen vatandaşlara ulaştırılacak.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, lisenin idareci, öğretmen ve öğrencilerinin soba üretimine başladığı kaydedildi.

Ayrıca Safranbolu Halk Eğitim Merkezi öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerin afetzedeler için diktiği mont, kaban ve polarları taşıyan araçlar yola çıktı.

Muhabir: Duygu Özkümüş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.