DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsunlu lise öğrencisi TÜBİTAK Bilim Oyunları’nda gümüş madalya kazandı

SAMSUN ADINA GURUR KAYNAĞI OLAN TAHA ENSAR BU BAŞARI İLE BİRLİKTE GİRDİĞİ İLK LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI SONUCUNA GÖRE ALANIYLA İLGİLİ BÖLÜMLERİ TERCİH ETMESİ DURUMUNDA EK KATSAYI HAKKINDAN YARARLANACAĞI VE AYRICA ÜNİVERSİTE HAYATI BOYUNCA AYLIK 1000 TL DEVLET BURSUNA HAK KAZANDIĞI GİRDİĞİ ÜNİVERSİTE SINAVINDA İLK 5 BİNE GİRMESİ DURUMUNDA İSE ALACAĞI BURSUN AYLIK 3 BİN TL OLACAĞI ÖĞRENİLDİ.

Samsunlu lise öğrencisi TÜBİTAK Bilim Oyunları’nda gümüş madalya kazandı
Banner Resmi
20.09.2021
295
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Olimpiyatları Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda 2. aşamayı geçen Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) 11. sınıf öğrencisi Taha Ensar Kukul, gümüş madalya kazandı.

Samsun adına gurur kaynağı olan Taha Ensar Kukul bu başarı ile birlikte girdiği ilk lisans yerleştirme sınavı sonucuna göre alanıyla ilgili bölümleri tercih etmesi durumunda ek katsayı hakkından yararlanacağı ve ayrıca üniversite hayatı boyunca aylık 1000 TL devlet bursuna hak kazandığı girdiği üniversite sınavında ilk 5 bine girmesi durumunda ise alacağı bursun aylık 3 bin TL olacağı öğrenildi.

Atakum AİHL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Erkan Tuzcu, “Son 3 yıldır okulumuzda Robotik ve Yazılım alanlarında çalışmalar yapmaktayız. 2019 yılında okul olarak ilk defa katıldığımız Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot yarışmalarında tasarla ve çalıştır kategorisinde katılımcı 200 takım arasında 9. olduk. Yine Teknofest 2019 Robot Yarışmaları’nda Türkiye 4. olarak okulumuz ve ilimiz adına büyük başarılar elde ettik. Çok büyük emek ve fedakarlıklarla yürüdüğümüz bu yolda çalışmalarımızın karşılığını almak bizleri çok mutlu etmekte, gururlandırmakta, öğrencilerimiz ve ülkemiz geleceği adına doğru yolda olduğumuzu göstermektedir” şeklinde konuştu.

Okulun müdürü Zahit Köseoğlu ise, “Evladımızı tebrik ediyor yetişmesinde katkısı olan herkesi kutluyorum. Dünya okulu olmak vizyonu ile yola çıkan okulumuzun bu ve benzeri konularda başarıları artarak devam etmektedir. Her alanda en iyi bireyleri yetiştirmeyi hedef edinen okulumuz için emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz“ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.