Dolar 32,6619
Euro 35,4002
Altın 2.507,78
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Schneider Electric dünyanın ilk sürdürülebilir lityum madencilik güç çözümünü başlatıyor

İSTANBUL (AA) – Schneider Electric ile Wartsila, dünyanın ilk sürdürülebilir lityum madencilik güç çözümünü başlatıyor. Schneider Electric&#39 …

Schneider Electric dünyanın ilk sürdürülebilir lityum madencilik güç çözümünü başlatıyor
13 Temmuz 2021 13:43
288
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Schneider Electric ile Wartsila, dünyanın ilk sürdürülebilir lityum madencilik güç çözümünü başlatıyor.

Schneider Electric'ten yapılan açıklamaya göre, iki şirket, dünyanın en uzak lityum madenleri için sürdürülebilir, kesintisiz bir güç çözümü oluşturmak üzere iş birliği yaptı.

Bütünsel amaca yönelik güç sistemi, dünyanın her yerinden maden operatörlerinin kullanımına sunulan özelleştirilmiş güç kaynağı danışmanlığı ve tasarımı, güç altyapısı kurulumu, ekipman teslimatı, montaj, dijital mikro şebeke işletimi ve devreye alma işlemlerini içeriyor.

Schneider Electric ve Wartsila tarafından 20 yılı aşkın bir süreyi kapsayan iş birliği içinde geliştirilen çözüm, 200'den fazla projeyi kapsıyor ve enerjinin verimli dağıtımı ile kullanımını optimum hale getiriyor.

Madencilik sektörüne minimum çevresel ayak iziyle üst düzeyde uygun maliyetli bir güç çözümü sağlamak için mikro şebekeler, termik enerji üretimi, enerji depolama ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları bir araya getiriliyor ve bunlardan yararlanılıyor. Pilot projeler temel alındığında tipik sonuçlar şunları kapsıyor:

Yeni çözüm, maden başına yılda yüzde 20 veya 18 bin 500 ton karbondioksit (CO2) emisyonu azaltımı sunuyor. Yerel şebeke dışı dizelden üretilen güçten geçiş yapıldığında enerji maliyeti yüzde 40 azalıyor.

Projenin tasarım konsepti, madenin üretken hale getirmek için tam olarak doğru seviyede güç sağlarken madenin yaşam döngüsünü de uzatıyor. Sonuç olarak, bir madenin üretim hedeflerine ulaşması için işletme maliyetleri azalıyor ve güç kullanımı optimum hale getiriliyor.

– “Çözümün getirdiği faydalar lityum madenciliğinin çok ötesine geçiyor”

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Schneider Electric Madencilik, Mineraller ve Metaller Segmenti Başkan Yardımcısı ve Bölgesel Segment Lideri Vivek Kapoor, çözümün getirdiği faydaların lityum madenciliğinin çok ötesine geçtiğini bildirdi.

Proje sayesinde maden operatörlerinin tesislerinin çevreye etkisini azaltmalarına ve üretim maliyetlerini düşürmelerine olanak sağlanacağını kaydeden Kapoor, “Küresel mineral, metal ve maden operatörlerinin operasyonlarını hızlı bir şekilde karbonsuzlaştırmaları ve yüzde 100 yenilenebilir olma yolunda ilerlemeleri gerekiyor. Bu çözüm, bu güçlüklere yanıt vererek daha önce şeffaf olmayan operasyonlara şeffaflık ve verimlilik getiriyor.” açıklamasında bulundu.

Wartsila Energy Stratejik Ortaklık Direktörü Jean Nabb ise iki şirketin güçlü yönlerini ve deneyimlerini temel alan bir çözüm tasarladıklarını bildirdi.

Nabb, “Bu çözüm, sadece güvenilir bir enerji tedarikini güvence altına almakla kalmayacak, aynı zamanda daha verimli madencilik operasyonlarıyla ekonomik ve çevresel faydalar sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.