Dolar 32,2120
Euro 35,1339
Altın 2.472,37
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Şeffaf plaklar ile dişlerin nasıl olacağı tedavi öncesinde görülebiliyor

– Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Beşiktaş Diş Kliniği Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Selda Lale:
– “Estetik görünen şeffaf plak tedavisinde hastalar, dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde dişlerinin son hallerini henüz tedavi başlamadan üç boyutlu olarak görebiliyor”

Şeffaf plaklar ile dişlerin nasıl olacağı tedavi öncesinde görülebiliyor
28 Ekim 2023 00:06
69
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Beşiktaş Diş Kliniği Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Selda Lale, “Neredeyse fark edilemeyecek biçimde estetik görünen şeffaf plak tedavisinde hastalar, dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde dişlerinin son hallerini henüz tedavi başlamadan üç boyutlu olarak görebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Bayındır Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Lale, telsiz ortodontik tedavi olarak da adlandırılan şeffaf plakların diş dizilimindeki çapraşıklıkları ve çenedeki şekil bozukluklarını gidermek için uygulandığını kaydetti.

Hastaya özel tasarlanan plakalar serisi ile uygulandığını aktaran Lale, “Neredeyse fark edilemeyecek biçimde estetik görünen şeffaf plak tedavisinde hastalar, dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde dişlerinin son hallerini henüz tedavi başlamadan üç boyutlu olarak görebiliyor. Uygulanmasında yaş kısıtlamasının olmadığı şeffaf plaklara, çocuklarda, gençlerde ve yetişkinlerde çapraşıklık, açık kapanış, derin kapanış gibi birçok bozukluğun tedavisinde başvuruluyor. Ayrıca erişkinlerde implant boşluğu düzenleme gibi protez öncesi diş konumlarının düzenlenmesinde de sıklıkla tercih ediliyor.” şeklinde konuştu.

Lale, şeffaf plakların, dişleri hareket ettirerek bozuklukları tedavi ettiğini vurgulayarak, “Plaklar dişlerin üzerine yapılan diş ile aynı renkte ve dışarıdan görünmeyen ataşman adını verdiğimiz minik çıkıntılarla birlikte dişleri hareket ettirir. Dişlerin hareket edebilmeleri için düzenli plak kullanımı çok önemlidir. Plak serisi, bir hafta süresince aynı plak ve sonraki hafta yeni plağa geçiş şeklinde kullanılır. Günde 20 saat takılma sürelerini doldurmaları gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

Tel ve şeffaf plak tedavi yöntemi sürelerinin yaklaşık aynı olduğunu ve bazı durumlarda şeffaf plak tedavisinin diş telinden çok daha kısa sürede sonuç verdiğini belirten Lale, şeffaf plakların kişiye sunduğu kolaylıkları şu şekilde sıraladı:

“Tamamen estetik görünmesi, takıp çıkarılabilir oldukları için temizlikte kolaylık sağlamaları, özel günlerde tedaviye ara verilebilmesi, yeme içme kısıtlamasının olmaması, kopma kırılma batma gibi sorunlarla karşılaşılmaması, basketbol, futbol gibi spor dallarıyla ilgilenen hastalar için tel tedavisindeki travmaya bağlı yaralanmalar, kopuklar yaratmaması.”

Çocuklara özel geliştirilen şeffaf plaklarla ortodonti tedavisinin, süt ve daimî dişlerin bir arada bulunduğu dönemde de uygulanabilme özelliğine sahip olduğunu bildiren Lale, “Çocuklara özel olarak üretilen bu plaklar erişkinlerde olduğu gibi bir dizi şeffaf takıp çıkarılabilen plak serisinden oluşur. Bu plaklara eklenen ilave bir özellikle birlikte, dişlerdeki çapraşıklık, boşluklar, öne atıklık, açık kapanış, derin kapanış gibi dişsel problemler düzeltilirken eş zamanlı olarak çeneler arası düzensizlikler de tedavi edilebiliyor. Örneğin, alt çenenin geride olduğu durumlarda, alt çenenin büyümesini hızlandırıp ve üst çeneyi yakalamasını sağlamak gibi fonksiyonel ortopedik tedavi yapılabiliyor.” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Harun Bahçivan

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.