Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
BİST 9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Ses sanatçısı 15 gündür sel bölgesinde sokak hayvanları için çalışıyor

KASTAMONU (AA) – ÖZGÜR ALANTOR – İstanbul'da yaşayan Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Arzu Akça, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun …

Ses sanatçısı 15 gündür sel bölgesinde sokak hayvanları için çalışıyor
10 Eylül 2021 00:12
288
A+
A-

KASTAMONU (AA) – ÖZGÜR ALANTOR – İstanbul'da yaşayan Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Arzu Akça, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 15 gündür sokak hayvanları için canla başla çalışıyor.

Şiddetli yağışın ardından 11 Ağustos'ta Bozkurt ilçesindeki Ezine Çayı'nın taşması, can kayıplarının yanı sıra iş yerleri ile çok sayıda evin su ve balçık altında kalmasına neden oldu. İlçede çok sayıda sokak hayvanı telef olurken birçoğu da açlıkla karşı karşıya kaldı.

Bir yandan selin yaraları sarılmaya çalışılırken bir yandan da bölgeye gelen gönüllüler, sokak hayvanları için mücadele veriyor.

İstanbul'dan 15 gün önce Bozkurt'a gelen ses sanatçısı Arzu Akça, hem bireysel hem de Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilciliği ile sokak hayvanları için canla başla görev yapıyor.

Akça, AA muhabirine, hayatının büyük bölümünü sokak canlarına adadığını söyledi.

Yaşanan afetin üzerine bölgeye gelmeye karar verdiğini belirten Akça, “Kendi aldıklarımın yanı sıra Üsküdar, Kağıthane ve Pendik Belediyelerinin desteklerini bölgeye ulaştırdım. Afeti duyar duymaz, duramadım ve koşup geldim. Elimden gediğince burada hemşehrilerime, dostlarıma, canlarımıza yetişmeye çalışıyorum. Devlet büyüklerimiz, Türkiye'nin birçok yerinden gelen insanlar gibi burada yaralara merhem olmaya çalışıyorum.” dedi.

Bölgede güzel çalışmalar yapıldığını aktaran Akça, “Kastamonu Mahalli İdareler Birliği, Kastamonu Veteriner Odası ve HAYTAP'ın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalara destek olmak için İstanbul'dan buraya geldim. Burada çok fazla yaralı 'haycanımız' var. Felaketten etkilenen 350-400 civarındaki kedi ve köpeğe ilk müdahaleyi yaptık. Burada canla başla çalışılıyor.” diye konuştu.

Sahipsiz kalan hayvanlara besleme yaptıklarını ifade eden Akça, “Şehir merkezinde, dağlarda, ormanlık alanlarda besleme yapıyoruz. HAYTAP Kastamonu temsilcisi Ayten Kökgöz hanıma sonsuz teşekkür ediyorum. İlk günden beri canla başla çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Bölgeye tüm hayvanseverlerden destek beklediklerini dile getiren Akça, şunları kaydetti:

“Hayvanseverlerden kedi ve köpeklerimiz için buraya kuru ve yaş mama desteğinde bulunmalarını istiyorum. Yardımları artırabilirsek çok sevineceğim. Bozkurt'taki felakette çok sayıda kedi ve köpeğimiz sele kapılıp gitti. Bununla birlikte sahiplerini kaybeden kedi ve köpeklerimiz de ortada kaldı. Ne olursunuz bize ulaşın bu canlıları sevgi dolu yuvalara sahiplendirelim. Bu canların da psikolojisi çok bozuk.”

Muhabir: Doğan Sarıtaş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.