Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Somali Ulusal Haber Ajansı, AA ile iklim değişikliği ve çevre konusunda iş birliğine istekli

İSTANBUL (AA) – Somali Ulusal Haber Ajansı (SONNA) Genel Müdürü İsmail Mukhtar Omar, Anadolu Ajansı (AA) ile iklim değişikliği ve çevre konusunda …

Somali Ulusal Haber Ajansı, AA ile iklim değişikliği ve çevre konusunda iş birliğine istekli
21 Ekim 2022 13:45
73
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Somali Ulusal Haber Ajansı (SONNA) Genel Müdürü İsmail Mukhtar Omar, Anadolu Ajansı (AA) ile iklim değişikliği ve çevre konusunda iş birliğine çok istekli olduklarını söyledi.

Omar, “Çevre ve iklim krizlerinin anlatısını yeniden şekillendirmek” ana temasıyla düzenlenen AA Çevre Forumu'na (Environment Forum) dair AA muhabirine konuştu.

Ülkesinde de kuraklık olduğunu ve kıtlık ve susuzluk nedeniyle yüzlerce kişinin öldüğünü vurgulayan Omar, iklim konusunun Somali için çok önemi olduğunu ve AA ile çevre ve iklim krizlerinin anlatısını yeniden şekillendirmek konusunda iş birliğine “çok ilgili olduklarını” belirtti.

Omar, AA Çevre Forumu'nun katılımcıların belirli ülkeler ve genel olarak küresel iklim değişikliğiyle ilgili düşünce ve deneyimleriyle paylaşma fırsatı sunduğunu kaydetti.

Kendi vizyonlarının da iklim ve çevre sorunlarını ele almayı öngördüğünü aktaran Omar, SONNA'nın bu konularda yaptığı haberlerle farkındalık oluşturmaya çalıştığını dile getirdi.

Omar AA ile de iyi ilişkiler içinde olduklarını sözlerine ekledi.

– Çevre Forumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajla katıldığı forumun ilk oturumu AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan'ın moderatörlüğünde, “İklim Değişikliğinde Medyanın Sorumluluğu” başlığı altında düzenlendi.

AA Çevre Forumu'nun kapanış oturumuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı. Kapanış oturumunda Emine Erdoğan, Murat Kurum ve AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karagöz konuşma yaptı.

Oturuma İtalyan haber ajansı ANSA'nın Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefano De Alessandri, Somali Ulusal Haber Ajansı (SONNA) Genel Müdürü İsmail Mukhtar Omar, Filipinler Haber Ajansı İklim Haberleri Direktörü Lilybet G. Ison, Zimbabweli medya kuruluşu New Ziana'nın Yönetim Kurulu Başkanı Rangarirai Shoko katıldı.

Ayrıca forumda, çok sayıda yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşu, uluslararası kuruluş temsilcisi, siyasetçiler, akademisyenler ve gazeteciler de yer aldı.

AA Çevre Forumu kapsamında AA ile İtalya'nın ANSA, İspanya'nın EFE ve Yunanistan'ın AMNA haber ajansları arasında, Akdeniz'in ormanlarını korumak için medyada ve toplumda farkındalığı artırmak üzere “Akdeniz Orman Yangınları Hakkında Ortak Bildiri” imzalandı.

Ayrıca AA ile Bulgaristan, Belçika, Hırvatistan, Kosova ve Zimbabve'nin haber ajansları arasında da iş birliği anlaşmasına imza konuldu.

Muhabir: Kamuran Akkuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.