DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı başladı

KASTAMONU (AA) – Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı başladı. Kastamonu Belediyesi ev sahipliğinde kentteki bir otelde düzenlenen …

Banner Resmi
03.12.2021
175
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Tarihi Kentler Birliği Kastamonu Bölge Toplantısı başladı.

Kastamonu Belediyesi ev sahipliğinde kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Avni Çakır, Tarihi Kentler Birliğinin önemine değindi.

Kentte turizmin birçok unsurunun bir arada bulunduğuna dikkati çeken Çakır, şunları söyledi:

“Şehrin tarihi dokusunu korumak ve yaşatmak için çabalarken, kültürel yaşanmışlıklarını ve hafızasını da ortaya çıkarmak için tüm kurumlarımızla var gücümüzle çalışmaktayız. Pompeipolis ve Kahintepe kazılarımız devam etmekte olup, kent tarihi müzesini de inşallah çok kısa bir sürede açacağız. Yine, gastronomik zenginliğimizi taçlandırmak için UNESCO çalışmaları sürdürülmekte, Belediyemizce Acemhanı Gastronomi projemiz, ilgili diğer kurumlarımızca geleneksel dokuma ve ahşap sanatlarımızı yaşatma çabalarımız da olanca hızıyla sürmektedir.”

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise toplantıyı gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kastamonu'nun doğası, tarihi ve kültürel özellikleriyle farklı bir şehir olduğunu ifade eden Vidinlioğlu, “Tarihi Kentler Birliği, bu işle ilgilenenler için ayrı bir kurum. Geleneğimizi, geçmişimizi, geleceğe aktarma yönünde çok güçlü irade gösteren bir kurum.” dedi.

Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Sezer Cihan, Kastamonu'nun geçmişten günümüze medeniyetlerin beşiği olduğunu söyledi.

Bu zenginliğin bir çok kültürel derinlik bıraktığını anlatan Cihan, “Kastamonu, Tarihi Kentler Birliğinin kuruluşunda da başrol oynamış bir şehir. Tarihi Kentler Birliği, 2000 yılında 50 bildiri ile kuruluyor. 50 bildiri ile kurulmuş olan birliğimiz bugün 466 üye belediyemize ulaşıyor. Tarihi Kentler Birliğinde üyelik gönüllülük esasına dayanıyor.” dedi.

ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu da Kastamonu'nun doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade ederek, toplantının faydalı olacağını kaydetti.

Toplantı yarın yapılacak olan panel ve sunumların ardından sona erecek.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.