Dolar 32,5442
Euro 34,8273
Altın 2.429,77
BİST 9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C

TARSİM: “Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerimizin yanındayız”

– “17 Aralık Cumartesi günü itibarıyla 862 dosyanın işlemleri tamamlanmış, 1.100 dosyanın hasar tespit işlemleri ise devam etmektedir”

TARSİM:  “Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerimizin yanındayız”
17 Aralık 2022 16:33
159
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Tarım Sigortaları Havuzunca (TARSİM), Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerin yanında olunduğu bildirildi.

TARSİM'den yapılan açıklamada, geçen günlerde Kumluca ve Finike’de etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel afetinden ötürü, bölge halkına geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Açıklamada, benzer bir durumun tekrar yaşanmaması temennisinde bulunularak, “Kumluca ve Finike’de selden etkilenen üreticilerimizin yanındayız.” ifadeleri kullanıldı.

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olan sel afetinin ardından sigortalılardan aldıkları ihbarlar doğrultusunda hasar tespit çalışmalarına hemen başlanıldığı, eksper organizasyon çalışmalarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“12 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen sel felaketinin ardından toplamda 1.962 ihbar alınmıştır. Yapılan ihbarların hızlıca değerlendirilmesini teminen, TARSİM tarafından görevlendirilen 36 ekip hızlıca hasar tespit işlemlerine başlamıştır. 17 Aralık Cumartesi günü itibarıyla 862 dosyanın işlemleri tamamlanmış, 1.100 dosyanın hasar tespit işlemleri ise devam etmektedir. Hasar tespit incelemeleri tamamlanan ve örtü, teknik donanım ve konstrüksiyon için kesin ekspertiz yapılan dosyaların ödemesi, 23 Aralık Cuma gününe kadar tamamlanacaktır.

Sigortalı üretici ve yetiştiricilerimizin, 7/24 hizmet sunan '0850 250 82 77' numaralı Çağrı Merkezi, TARSİM Mobil ve 'www.tarsim.gov.tr' aracılığıyla hasar ihbarlarını gerçekleştirebileceğini hatırlatıyor; poliçesi olmayan üretici ve yetiştiricilerimizin ise beklenmeyen anlarda ve şiddette meydana gelen afetlere karşı önlemlerini zamanında almalarını ve tarım sigortasını ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz.”

Muhabir: Cevat Kışlalı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.