Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Tavuklarının ekili alanlara zarar vermemesi için 70 metre uzunluğunda “tünel” yaptı

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Yenice ilçesinde bir kişi tavuklarının hem kendi hem de komşularının bahçesine zarar vermemesi için 70 metre …

Tavuklarının ekili alanlara zarar vermemesi için 70 metre uzunluğunda “tünel” yaptı
6 Haziran 2021 17:17
241
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Yenice ilçesinde bir kişi tavuklarının hem kendi hem de komşularının bahçesine zarar vermemesi için 70 metre uzunluğunda “tünel” yaptı.

İlçeye bağlı Ibrıcak köyünde yaşayan 36 yaşındaki Cemil Karaçengel, kümesindeki 210 tavuğun bahçesindeki ve komşularının sebzelerine zarar vermeden yonca ve otların bulunduğu alana geçebilmelerini sağlamak için “tünel” yapmaya karar verdi.

Alana 70 metre uzunluğunda “tünel” yapan Karaçengel, tavuklarını “tünel”den geçirerek yonca ve buğdayların bulunduğu 2 dönüm alanda beslenmelerini sağladı.

Karaçengel, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde tavukçuluk yapmaya başladığını söyledi.

İşe 50 tavukla başladıklarını belirten Karaçengel, “Şu anda 200-210 tavuğum var. Bahçemizin hayvanların gezeceği alanın altında olduğundan böyle bir proje yapma ihtiyacı duyduk. İnternetten araştırdım. Bu doğrultuda tünel projesinin bir örneğini gördüm. Emniyet şeridi ve ağaç aksamlarla tünelimizi oluşturduk.” dedi.

Karaçengel, “tünel” sayesinde hayvanların güvenli bir şekilde ekili alanlardan kendi otlayacakları yonca ve buğday tarlasına geldiğini ifade etti.

Muhabir: Şükran Yücel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.