Dolar 32,7057
Euro 35,4274
Altın 2.486,70
BİST 10.862,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

TEKNOFEST MİSAFİRLERİ İÇİN SAMSUN SEYAHAT ROTALARI HAZIR  

TEKNOFEST MİSAFİRLERİ İÇİN SAMSUN SEYAHAT ROTALARI HAZIR   
25 Ağustos 2022 08:00
125
A+
A-

 

TEKNOFEST MİSAFİRLERİ İÇİN SAMSUN SEYAHAT ROTALARI HAZIR

 

Samsun İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Koordinasyon Kurulu toplantısı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı‘nın başkanlığında gerçekleştirildi. Teknofest Karadeniz festivali dolayısıyla Samsun’a gelecek yüzbinlerce yerli ve yabancı misafirin Samsun’un zengin turizm seçeneklerinden yararlanmasına yönelik çalışmaların görüşüldüğü toplantıda şehir tanıtımına ilişkin konu başlıkları ve güncel çalışmalar da değerlendirildi.

Karadeniz’in incisi Samsun’un ev sahipliğinde 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Teknofest Karadeniz festivaline yüzbinlerce ziyaretçi ve yarışmacının katılım sağlayacağını açıklayan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Teknofest Karadeniz’in şehrimize kattığı heyecan ile birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin daha şimdiden şehrimize dair olumlu izlenimleri bizleri çok mutlu ediyor. Bugüne kadar Samsun’u ziyaret etme ve gezme imkanı bulamayan vatandaşlarımız festival ile birlikte alternatif turizm seçenekleri sunan ilimizi tanıma fırsatı yakalayacak. Yeşil ve mavinin baş döndürücü güzelliğinin yanı sıra tarihi ilimizin kültürel özellikleriyle harmanlanmış zenginliklerini görmek için ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Samsun, mevsim itibariyle yaz turizmi, doğa ve kültürel mirasa gönül vermiş misafirlerimiz için birçok seçenek vadediyor. Binlerce yıllık tarihe şahitlik eden Samsun, tam anlamıyla keşfedilmeyi bekliyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızın Teknofest Karadeniz coşkusunu ‘Milli Mücadele Şehrinde’ yaşamalarını ve şehrimizin zenginliklerini görmeye davet ediyorum” dedi.

Samsun Bir Şehirde Olması Gereken Tüm Zenginlikleri Barındırıyor

Bir şehirde olması gereken tüm zenginliklerin Samsun’da bir arada bulunduğunu aktaran Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun geçmişten izler taşıyan prestijli müzeleri, kültür merkezleri, eşsiz mimari eserleri ve kutsal mekanları, ören yerleri ve rekreasyon alanları ile dünya şehri niteliği taşıyor. Yaz, doğa ve kültür turizmi anlamında birçok seçenek bulunması dolayısıyla misafirlerimizin işlerini kolaylaştırmak adına seyahat rotaları belirledik. Şehrimizi ziyaret eden tek bir turistin dahi öneminin farkındayız. Misafir ettiğimiz her turist şehrimizin sosyo-ekonomik yapısına katkı sağladığı gibi kültürümüzün ve tarihimizin tanıtımını da yapan en değerli turizm elçilerimizdir. Bu vizyonla çalışmalarımızı sürdürecek misafirlerimizin kendi tercih ve ilgi alanlarına göre seyahat etmelerine yardımcı olacağız.” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.