Dolar 32,4191
Euro 34,4513
Altın 2.489,43
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C

Tokat Valisi Hatipoğlu, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.Vali Hatipoğlu, Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İhsan İkinci ile Topçam Dağı'nda yaban hayvanları için doğada yemleme yaptı.Hatipoğlu, gazetecilere, Tokat ci…

Tokat Valisi Hatipoğlu, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı
2 Şubat 2023 17:03
86
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Vali Hatipoğlu, Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İhsan İkinci ile Topçam Dağı'nda yaban hayvanları için doğada yemleme yaptı.

Hatipoğlu, gazetecilere, Tokat civarında dört ayrı bölgede 1 ton 500 kilogram yemleme çalışması yapıldığını söyledi.

Tabiatta yaşayan hayvanları korumak, hayatlarını idame ettirmek için çalışmalar yapıldığını belirten Hatipoğlu, “Hem sahipsiz hem de doğada yaşayan hayvanlarımız için sürdürebilir politika güdüyoruz. Onların hayatına da saygı gösteren bir çerçevede bunu devam ettiriyoruz.” dedi.

Topçam bölgesinde kurttan karacaya, tilkiden ayıya kadar pek çok hayvan barındığını anlatan Hatipoğlu, şunları kaydetti:

“Hayatlarını idame ettirebilmeleri bizim, doğa için, denge için büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda bu faaliyeti icra ettik. Aynı zamanda sokak hayvanlarına hem şehirlerimizde hem kırsal alanlarda yem desteğimiz bulunmakta. Ayrıca sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmalarına Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği olarak başladık. Her şey vatandaşımızın ve dünyamızın düzeni, ekolojisi için.”

Muhabir: Ferhat Demircan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.