Dolar 38,4505
Euro 43,7224
Altın 4.069,60
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 14°C
Çar 14°C

Tokat’ta hastaneye yatışı yapılan çocuklarda daha çok alt solunum yolu enfeksiyonu görülüyor

TOKAT (AA) – Tokat Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Merve Tülü Şahin, hastaneye yatışı yapılan çocuklarda daha çok alt ve üst solunum yolu enfeksiyonu görüldüğünü belirtti.Şahin, AA muhabirine, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla beraber…

Tokat’ta hastaneye yatışı yapılan çocuklarda daha çok alt solunum yolu enfeksiyonu görülüyor
19 Ekim 2023 13:03
166
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Merve Tülü Şahin, hastaneye yatışı yapılan çocuklarda daha çok alt ve üst solunum yolu enfeksiyonu görüldüğünü belirtti.

Şahin, AA muhabirine, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla beraber bazı salgın hastalıklarda artış gördüklerini söyledi.

Bundan iki hafta önce çocuklarda ishal ve kusma salgınlarına rastladıklarını belirten Şahin, “Yatışlarımız daha çok onun üzerineydi. Ancak son günlerde polikliniğimize başvuran hastalarımızda daha çok öksürük, ateş ve burun akıntısı görmekteyiz. Çocuklarda üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları daha baskın şikayetler arasında. Hastaneye yatışlarımızda da daha çok alt solunum yolları enfeksiyonları mevcut şu anda.” ifadesini kullandı.

Çocukların hastaneye yatış oranlarında da artış gözlemlediklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

“Bunu da 2 yaş altındaki çocuklar ve okuldaki çocuklar oluşturuyor. Okula yeni başlayan çocukların bağışıklık sistemleri birtakım virüs ve bakterilere alışık değil. Mikro organizmalarla yeni karşılaştıkları için daha sık tetikleniyor ve daha sık hastalık geçiriyorlar. Zamanla onların bağışıklığı gelişmeye başladığı için geliştikçe hatalıkları daha az oranda görmeye başlıyoruz. İki yaş altı çocuklar zaten süt çocuğu dönemi bizim için en riskli dönemdir. Özellikle ilk bir ayda yeni doğan dönemindeki çocuklar daha hassas oldukları için daha riskli oluyorlar. Yatış oranları daha yüksek oluyor hasta olduklarında. Bu dönemde çocuklarımızın doğal beslenmesine dikkat edilmeli, aynı zamanda uyku düzenine dikkat edilmeli. Bulunan ortamların sık sık havalandırılması, el yıkama hijyenlerinin çocuklara öğretilmesi ve okullarda özellikle hasta olan çocukların sık sık ellerini yıkaması, öksürük, hapşırık esnasında peçete ile ağızlarını kapatmasını öneriyoruz.”

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.