Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Tosya’da 50 ton bal rekoltesi gerçekleşti

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bu yıl yaklaşık 50 ton bal hasadı yapıldı. Tosya Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Bekir …

Tosya’da 50 ton bal rekoltesi gerçekleşti
23 Eylül 2022 14:00
123
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bu yıl yaklaşık 50 ton bal hasadı yapıldı.

Tosya Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Bekir Özipek, gazetecilere, ilçe genelinde 5 bin 600'ü kayıtlı olmak üzere yaklaşık 7 bin kovanda arı ürünleri üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Tosya'nın organik ve doğal kaliteli bal üretmek için gereken zengin çiçek florasına sahip bölgeler arasında yer aldığını belirten Özipek, şöyle devam etti:

“Arıcılar, Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıt olabilir. Çevremizde AKS'ye kayıt olmak istemeyen ve bu işi hobi olarak yapan birçok vatandaşımız da var. Tosya'da özellikle son yıllarda oldukça fazla sayıda vatandaşımız arıcılık yapmaya başladı. Bilindiği gibi arı yetiştirildiği zaman sadece bal üretilmez. Arı sütü, polen ve propolisin yanı sıra bal mumu, arı, ana arı gibi birçok gelir getiren ürünleri de arıcılarımız üretmektedir. İlçemizdeki üreticiler bu sene 50 ton civarında bal hasadı gerçekleştirdi.”

Özipek, ilçe genelinde 3 ton bal mumu, 900 kilogram polen ve 2,5 kilogram da arı sütü üretildiğini kaydetti.

Yenidoğan köyünde arıcılık yapan Hüseyin Mahsül de dedelerinden kalan mesleğini çocukluğundan bu yana sürdürdüğünü dile getirerek, “600 kovanda bal başta olmak üzere arı ve arı ürünleri yetiştiriyorum. Babam, oğlum ve eşimle 600 arı kovanına bakıyoruz. Koloni sayısı çoğaldıkça, arının bakımı da zorlaşıyor. Arıcılığı severek yapıyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.