Dolar 32,4552
Euro 34,6376
Altın 2.391,36
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

TPAO, Zonguldak’taki Filyos Vadisi Projesi’nde üniversiteyle iş birliğini artıracak

ZONGULDAK (AA) – Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Filyos Vadisi Projesi kapsamında sanayi ihtiyaçlarının projelendirilmesi …

TPAO, Zonguldak’taki Filyos Vadisi Projesi’nde üniversiteyle iş birliğini artıracak
17 Şubat 2022 11:01
140
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Filyos Vadisi Projesi kapsamında sanayi ihtiyaçlarının projelendirilmesi konularında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ile olan iş birliklerinin artarak süreceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Kampüsünü ziyaret eden TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile bir araya geldi.

Görüşmede, Filyos Vadisi Projesi'nin hayata geçmesiyle civar il, ilçeler ve üniversitelere muhtemel katkıları ele alındı, istihdama yönelik bölüm ve programlar üzerine fikir alışverişleri ve iş birlikleri konuşuldu.

Ziyarette konuşan Bilgin, mega projenin uygulanması, Filyos bölgesinin ticari, endüstriyel ve lojistik enerji üssü haline gelmesi sürecinde akademik ve bilimsel destekleri bakımından Zonguldak BEÜ ile olan iş birliklerinin önemine değindi.

Bilgin, “Proje kapsamında mevcut Ar-Ge çalışmalarının doğru ve hızlı şekilde sanayiye yönlendirilmesi, sanayinin ihtiyaçlarının uzman akademisyenlere aktarılıp projelendirilmesi sürecinde Zonguldak BEÜ ile olan iş birlikleri artarak devam edecek, çalışmalarından ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

– “Mega projenin her aşamasında rol alacağız”

Rektör Çufalı da Zonguldak ve bölgenin kaderini değiştirecek, ulusal ve bölgesel kalkınma adına ülkenin en büyük yatırımları arasında yer alan Filyos Vadisi Projesi'nde paydaş olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bu bağlamda 2021 yılını üniversite olarak “Filyos Yılı” atfettiklerine işaret eden Çufalı, şunları kaydetti:

“Filyos Çalıştayı ve Filyos Kongresi ile Filyos'a ilişkin bilimsel faaliyetler yapıldı. Bölgede keşfedilen doğal gazın karaya taşınmasında aktif rol üstlenen TPAO ile de sürekli istişare halindeyiz. Ar-Ge, inovasyon ve sanayi birlikteliği çerçevesinde TPAO yönetimi ile iletişim ve etkileşim devam edecek. Şehrin ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin önemli dinamikleri arasında yer alan Zonguldak BEÜ olarak, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde verilecek her türlü akademik ve bilimsel altyapı desteğiyle bu mega projenin her aşamasında rol alacağız.”

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.