Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Trabzon Turizm Çalıştayı sonuç raporu yayımlandı:

– “Özellikle yaylalardaki kaçak ve çarpık yapılaşma önlenmeli, resmi kurumlar bu konuda gerekli önlemleri almalıdır”

Trabzon Turizm Çalıştayı sonuç raporu yayımlandı:
20 Aralık 2023 13:59
48
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da düzenlenen “Trabzon Turizm Çalıştayı”nın sonuç raporu yayımlandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden (KTÜ) yapılan açıklamaya göre, üniversitenin ev sahipliğinde 16 Ekim'de organize edilen çalıştaya, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, kaymakamlar ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Şehrin turizm potansiyelinin, Türkiye ve dünyadaki rakipleriyle karşılaştırılarak güçlü ve zayıf yönlerinin üzerinde durulduğu programda, alternatif turizm türleri de doğa ve yayla, sağlık, kongre ve fuar, kruvaziyer ile spor olarak belirlendi.

Raporda, zorlu coğrafi koşulların neden olduğu ulaşım altyapısındaki eksikliklerin giderilmesi önerilerek, bu çözümün beraberinde temizlik, beslenme, güvenlik ve konaklama gibi temel ihtiyaçları da karşılamasının önemi aktarıldı.

Özellikle yaylalardaki kaçak ve çarpık yapılaşmanın önlenmesi, resmi kurumların bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiğinin altı çizilen raporda şunlar kaydedildi:

“Şehir genelindeki işletmelerde standartlar oluşturulmalı, işletme sahipleri ve personele hizmet içi eğitimler verilmelidir. Evlerini konaklama alanlarına çevirenlerin prosedürleri takip etmeleri sağlanmalı, kayıt dışı turizm işletmeleri belirlenmeli ve kayıt altına alınmalıdır. Sağlık turizmi için standartlar belirlenmeli ve hizmet veren işletmeler için belirlenen standartlar düzenli olarak denetlenmelidir. Şehir içindeki liman, kruvaziyer limana dönüştürülmeli, yeni rekreasyonel alanlar oluşturulmalı ve bu alanların tanıtımları yapılmalıdır. Spor müsabakaları için konaklama olanakları sağlamak amacıyla spor tesislerinin yakınında turizm işletmelerinin tesisi için yatırımlar teşvik edilmelidir. Trabzon'un da ev sahibi olma potansiyeli göz önünde bulundurularak Euro 2032 Avrupa Kupası için hazırlık çalışmaları planlanmalı ve yerel yönetimlere destek verilmelidir.”

Raporda, şehrin turizminin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği için Destinasyon Yönetim Örgütünün kurulması, bu örgütün de Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi birçok paydaşı bir araya getirip kentin turizm stratejilerini yönetmesi önerildi.

Turistlere yönelik bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarının artırılması amacıyla Trabzon için bir web sayfası ve sosyal medya hesaplarının oluşturulması önerisinde bulunulan raporda, bu platformların şehrin turistik değerlerini etkili şekilde tanıtmak ve ziyaretçilerle etkileşim kurmak için aktif olarak kullanılmasının gerekliliği vurgulandı.

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.