Dolar 34,4795
Euro 36,4287
Altın 2.955,56
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
17°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 8°C
Paz 8°C
Pts 8°C

Trabzon’da “5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı” başladı

TRABZON (AA) – Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) düzenlenen “5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı” Trabzon'da başladı.KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ O…

Trabzon’da “5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı” başladı
13 Kasım 2023 15:49
149
A+
A-

TRABZON (AA) – Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) düzenlenen “5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı” Trabzon'da başladı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konferansın açılış töreninde, malzeme mühendisliğinin önemine dikkati çekti.

Her şeyin başının malzeme olduğunu belirten Çuvalcı, şunları söyledi:

“Malzeme mühendisliği de bu anlamda önemli. Eğer bir ülke malzeme biriminde iyi değilse dışarıdan satın alır. Dışarıdan aldığınız da bir gün ambargo koyduğunda problem. Bunun için malzeme mühendisliği çok önemli. Bilim ve teknolojinin politikaları çok önemli. Bilim ve teknolojinin üretildiği yer de üniversiteler, onun için üniversitelere de çok önem vermeliyiz.”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de üniversite öğrencilerine seslenerek, “Konferanslara birkaç gün önceden gelip birkaç gün sonradan gidin. Networking dedikleri şeyi yapmaya çalışın. Kendi akademik kariyerlerinizi bu tür konferanslara katılarak güçlendirin.” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, malzeme ve mühendislik teknolojileri alanında güncel araştırmaları takip etmek, yeni fikirler üreterek uluslararası gelişmelere katkıda bulunmak ve nitelikli kaynak oluşturmak amacıyla bu konferansı düzenlediklerini ifade etti.

Konferans, Katar Hamad Bin Khalifa Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma, Fen ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Koç'un “Sürdürülebilirlik için İnovasyon (Yenişim): Malzeme, İmalat, Tasarım, Yönetim, Ekonomi ve Sosyal Değişim Gerekleri” sunumuyla devam etti.

Akademisyenler ile öğrencilerin katıldığı konferans, 16 Kasım Perşembe günü sona erecek.

Muhabir: Ferhat Demircan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.