Dolar 32,3580
Euro 34,6917
Altın 2.383,59
BİST 10.188,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Trabzon’da ilaç endüstrisi için Avusturya İlaç Araştırma Enstitüsü ile iş birliği yapılacak

TRABZON (AA) – Trabzon'da, özellikle yöredeki bitkilerle yapılması düşünülen biyoteknolojik çalışmalarla ilgili Avusturya İlaç Araştırma …

Trabzon’da ilaç endüstrisi için Avusturya İlaç Araştırma Enstitüsü ile iş birliği yapılacak
9 Ekim 2021 18:02
194
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, özellikle yöredeki bitkilerle yapılması düşünülen biyoteknolojik çalışmalarla ilgili Avusturya İlaç Araştırma Enstitüsü (ADSI) ile iş birliği yapılacağı bildirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından (TTSO) yapılan açıklamaya göre, TTSO ile Trabzon Ticaret Borsası iş birliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) finansal desteğiyle kurulan Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezinin yapımında son aşamaya gelindi.

Merkezde ilaç endüstrisi alanında yapılacak çalışmalarla ilgili Avusturya'dan gelen bilim insanlarıyla özellikle yöredeki bitkileri kullanılarak yapılması düşünülen biyoteknolojik çalışmalar konusunda TTSO'da toplantı gerçekleştirildi.

Avusturya İlaç Araştırma Enstitüsü (ADSI) Genel Müdürü Prof. Dr. Günther Bonn, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ve Dr. Ozan Fidan, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaptı, Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hacısalihoğlu, kısa bir süre sonra hizmete girecek olan Trabzon Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin en önemli katkılarından birinin de ilaç endüstrisine olacağını belirtti.

Bölge halkı tarafından yararı bilinen birçok bitkinin bilimsel açıdan değerlendirilmesi ve yüksek katma değerli ürüne dönüştürülmesi çalışmalarını çok önemsediklerini vurgulayan Hacısalihoğlu, “Bölgemizin bugüne kadar değerlendirilmeyen bitki örtüsünü özellikle ilaç ve kozmetik sanayinde değerlendirmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda dünyanın en önde gelen kurumlarından olan Avusturya İlaç Araştırmaları Enstitüsü ile iş birliği gerçekleştirdik. Bu iş birliği ve beraber yürüttüğümüz çalışmalar, gelecekte merkezimizde yapacağımız çalışmaların da ilk adımlarını oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bülent Karaaslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.