Dolar 32,4010
Euro 34,7830
Altın 2.397,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Trabzon’da kediyi öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı

TRABZON (AA) – Trabzon'da, kedinin ölümüne neden olduğu ileri sürülen kişinin yargılanmasına başlandı. Trabzon 7. Asliye Ceza Mahkemesinde …

Trabzon’da kediyi öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı
15 Mart 2022 18:11
194
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, kedinin ölümüne neden olduğu ileri sürülen kişinin yargılanmasına başlandı.

Trabzon 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Trabzon Hayvanları Koruma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Lütfü Aydın ile hayatını kaybeden kediye müdahalede bulunan veterinerler Ahmet Köz ve Engin Yetimoğlu tanık olarak katıldı.

Sanık M.E. ile sanığın müşteki olan eşi Y.E. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmayı takip eden Trabzon Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da davaya katılma talebinde bulundu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı, sanık M.E. ve eşi Y.E. ile sanığın ablası E.Y'nin bir sonraki celse zorla getirilmesine ve Trabzon Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nun davaya katılma taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan TRAHAYKO Başkanı Kurban, tüm tanıkların beyanlarında kedinin bir seferden fazla şiddete maruz kaldığını söylediklerini belirterek, “Biz şiddet uygulayan kişinin en ağır cezayı almasını, sadece para cezası ile kurtulmamasını ve diğer şiddet uygulayacak kişilere de caydırıcı etkisi olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ortahisar ilçesinde Y.E. ile eşi M.E. arasında yaşanan tartışma üzerine sanık Y.E, 7 Aralık 2021'de evdeki 3 aylık yavru kediye şiddet uygulamıştı. Yavru kedi, olaydan bir hafta sonra ölmüş, sanığa 1500 lira idari para cezası uygulanmıştı.

Muhabir: Murat Kaban

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.