Dolar 34,4795
Euro 36,4287
Altın 2.955,56
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
17°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 8°C
Paz 8°C
Pts 8°C

Trabzon’da kurulacak tesiste yılda 8,7 milyon somon yavrusu üretilecek

TRABZON (AA) – Trabzon'da, yılda 8,7 milyon somon yavrusu üretecek kapasiteye sahip tesis kurulacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ …

Trabzon’da kurulacak tesiste yılda 8,7 milyon somon yavrusu üretilecek
19 Ağustos 2021 16:07
265
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, yılda 8,7 milyon somon yavrusu üretecek kapasiteye sahip tesis kurulacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünün (SUMAE) paydaşlığında “Kapalı Devre Sistem Somon Balığı Yumurtası ve Yavru Üretim Tesisi Projesi” hazırlandı.

Su ürünleri sektörünün ihtiyacına yönelik olarak yılda 12 milyon yumurta ve 8 milyon 760 bin yavru üretim kapasitesini öngörün proje, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Cazibe Merkezlerinin Desteklenmesi Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Proje ile Trabzon başta olmak üzere bölgedeki alabalık işletmelerinin markalaşması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ülke ihracatına büyük katkılar sağlaması ve yurt dışından yumurta talebinin azaltılması planlanıyor.

Proje ile ayrıca KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları için ortak proje üretme ve bilimsel faaliyetler yürütme olanakları artacak, bölüm öğrencilerine eğitim, staj ve istihdam fırsatları sunulacak.

Projenin uygulama alanı, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi yanında bulunan eski tersane alanı olarak belirlendi. Kapalı devre su sistemi şeklinde kurulması planlanan tesise, SUMAE de teknik destekle katkı sağlayacak.

Muhabir: Hülya Gündüzalp

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.