Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C

Trabzon’daki “Kitap Günleri” etkinliği 22 bin 775 kişiyi ağırladı

TRABZON (AA) – Trabzon'da Ortahisar Belediyesince 16-25 Aralık arasında düzenlenen “Kitap Günleri”ne 22 bin 775 kişi katıldı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, etkinliğe, 35'i Trabzon'dan olmak üzere 80 yayınevi ve 70 yazarın katılım sağla…

Trabzon’daki “Kitap Günleri” etkinliği 22 bin 775 kişiyi ağırladı
26 Aralık 2022 16:03
86
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da Ortahisar Belediyesince 16-25 Aralık arasında düzenlenen “Kitap Günleri”ne 22 bin 775 kişi katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, etkinliğe, 35'i Trabzon'dan olmak üzere 80 yayınevi ve 70 yazarın katılım sağladığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap Günleri'ne ziyaretçilerin oldukça yoğun katılım sağladığını ifade etti.

Genç, okur ve yazar etkileşimi anlamında önemli bir etkinliği icra ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Özellikle öğrencilerimizin etkinliğimize gösterdiği ilgi ve alaka bizi oldukça memnun etti. 10 gün boyunca açık kalan Kitap Günleri'ni 22 bin 775 kişi ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle ilköğretim ve lise düzeyindeki 95 okuldan öğrencilerimizi ağırladık. Son yıllarda yayıncılık sektöründe ilimizde yapmış olduğumuz en önemli etkinliklerden birini daha icra ettik. Söyleşi, Şeb-i Aruz gösterisi, imza günü, konferans ve etkinlikleriyle gerçekten de çok doyurucu bir organizasyondu. Bundan dolayı destek veren bütün paydaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.”

Kitap Günleri'ni geleneksel hale getirmeyi düşündüklerinin altını çizen Genç, “Etkinlik alanındaki 5 ana söyleşi ve imza günlerinin dışında, yazarlarımız 27 okulda da söyleşi ve imza günü programı gerçekleştirdi. Etkinliğimize kent paydaşlarımızın desteğini ve katılımını oldukça önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha zengin içeriklere sahip etkinlikleri hep birlikte hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.