Dolar 32,3928
Euro 34,8040
Altın 2.399,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Trabzonlu inşaat ustası hurda malzemelerle ahşap kamyonet yaptı

– Maçka ilçesinde yaşayan Serkan Çelik’in, hurda kamyonet şasisi üzerine ahşap kullanarak 15 günde yaptığı kamyonet, kafeterya önünde sergileniyor
– Serkan Çelik:
– “Marangoz dükkanım ve aletlerim yok. Sadece testere ve şarjlı matkapla bu hale getirdim”

Trabzonlu inşaat ustası hurda malzemelerle ahşap kamyonet yaptı
23 Kasım 2023 00:12
56
A+
A-

TRABZON (AA) – HAKAN BURAK ALTUNÖZ – Trabzonlu inşaat ustası Serkan Çelik, atık ahşap malzemeler ve hurda kamyonet parçaları kullanarak 15 günde hayalini kurduğu ahşap kamyonet yaptı.

Maçka ilçesinde yaşayan Çelik, bu yıl çalıştığı kafeteryanın inşaatından arta kalan malzemelerle ahşap kamyonet maketi hazırladı.

Daha sonra orijinal boyutlu ahşap kamyonet yapmaya karar veren Çelik, 9 bin liraya hurda araç şasisi satın aldı.

Farklı yerlerden motor, şanzıman ve diferansiyel gibi parçaları temin eden Çelik, aracın kaporta, kapı, kasa ve kabin gibi kısımlarını tahtadan yaptı.

Çelik, yaklaşık 35 bin lira harcayarak 15 günlük çalışmayla çalışır vaziyetteki kamyoneti tamamladı.

Serkan Çelik, AA muhabirine, aracı kısıtlı imkanlarla yaptığını söyledi.

Marangoz dükkanı ve aletlerinin olmadığını belirten Çelik, “Sadece testere ve şarjlı matkapla bu hale getirdim. Bunun yapım süreci 15 gün sürdü. Çevremden 'Olmaz, yapılmaz.' diyen çok insan oldu. Ancak yaptıktan sonra herkes güzel bir eser olduğunun farkına vardı.” dedi.

Çelik, aracını ilgi çekmesi için yaz boyunca ilçe merkezinden Sümela Manastırı'na ulaşılan yolda bulunan, kendisine ait çay ocağının önünde sergilediğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle yerli ve yabancı turistler çok beğendi. Hatta yabancı turistlerden 'Devlet sana bunun için ödül veriyor mu?' diye soranlar oldu. Biz bunun ödülünde değiliz. İstiyoruz ki neler yapabileceğimizi görsünler. Ahşap olsun, herhangi bir şey olsun, Türkler olarak yapabileceğimi gösterdim. Kendimle gurur duyuyorum.”

– “Satmaya kalksam değeri verilemez benim için”

Çay ocağını kış aylarında kapatan Çelik, kamyoneti, yapımında çalıştığı ilçe merkezindeki kafeterya önünde sergilediğini kaydederek, “Çünkü bu araçla trafiğe çıkma şansımız yok. Trafiğe kapalı alanlarda bazen deneme yapıyoruz.” diye konuştu.

Serkan Çelik, ilerleyen zamanlarda kamyoneti, üzerinde biraz daha çalışarak geliştirmeyi planladığını dile getirerek, “Satmaya kalksam değeri verilemez benim için.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.