Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 14°C

Trabzonsporlu Umut Bozok, Bjelica ile çıkışa geçti

– Süper Lig’de 20 golle 2021-2022 sezonunu Kasımpaşa formasıyla gol kralı olarak kapatan ve sezon başında Trabzonspor’a transfer edilmesine karşın bekleneni veremeyen Umut Bozok, Bjelica döneminde daha fazla gol kaydetti
– İlk 23 maçta 3 gol atan Umut, Hırvat Teknik Direktör Nenad Bjelica ile oynadığı 6 maçta rakip fileleri 4 kez havalandırdı

Trabzonsporlu Umut Bozok, Bjelica ile çıkışa geçti
1 Haziran 2023 12:33
220
A+
A-

TRABZON (AA) – SELÇUK KILIÇ – Geçen sezon kiralık forma giydiği Kasımpaşa'da rakip fileleri 20 kez havalandırarak gol kralı olan, sezon başında ise bonservisinin bulunduğu Fransa'nın Lorient Kulübünden Trabzonspor'a transfer edilen Umut Bozok, Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile çıkışa geçti.

Transferin son günlerinde kadroya katılan ve ligin 5. haftasından itibaren forma giymeye başlayan Umut Bozok, 6. haftada 3-2 kaybedilen Adana Demirspor karşılaşmasında ilk golünü attı.

Forvet oyuncusu, 8. haftadaki Yukatel Kayserispor maçında attığı golle takımının 2-1 galip gelmesini sağladı.

Umut Bozok, daha sonra suskun geçen günlerin ardından 25. haftadaki 4-1'lik Adana Demirspor maçında ise takımının son golünü kaydetti.

– Bjelica döneminde daha golcü

Teknik direktörler Abdullah Avcı, Orhan Ak ve İhsan Derelioğlu'nun takımı çalıştırdığı dönemlerde zaman zaman yedek kulübesinde oturtularak gözden düşen ve 23 karşılaşmada 3 gol atabilen Umut Bozok, Nenad Bjelica döneminde ise 6 maçta 4 gol attı.

Umut Bozok, ligin 33. haftasında bordo-mavili takımın 2-0 galip geldiği MKE Ankaragücü ile 36. haftasında 4-2 yendiği Bitexen Giresunspor maçlarında 2'şer gole imza attı. Bozok, böylece ligde gol sayısını 7'ye çıkarmayı başardı.

Umut, 10 gol atan Trezeguet'ten sonra Bakasetas ile 7 golle takımının en fazla gol atan oyuncuları arasında yer aldı.

– Yerli gol kralı

Geçen sezon Kasımpaşa formasıyla 20 gol atan Umut Bozok, ligde 8 sezon sonra yerli oyuncu olarak, gol kralı unvanını elde etmişti.

Son dönemde genellikle yabancı futbolcuların ilk sırada yer aldığı gol krallığında yerli oyuncular, en son 2012-2013 sezonunda Galatasaray formasıyla 24 gol atan Burak Yılmaz'la zirvede kendisine yer bulmuştu.

Umut Bozok'u 18'er golle Atakaş Hatayspor'dan Ayoub El Kaabi ve Adana Demirspor'dan Mario Balotelli ile Çaykur Rizespor'dan 16 gole ulaşan Joel Pohjanpalo izlemişti.

Muhabir: Alim Tunçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.