Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Düzce’de faaliyete başlayacak Bilim Merkezinde incelemelerde bulundu

DÜZCE (AA) – Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Düzce'de yapımına devam edilen Bilim Merkezini …

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Düzce’de faaliyete başlayacak Bilim Merkezinde incelemelerde bulundu
20 Eylül 2022 12:15
91
A+
A-

DÜZCE (AA) – Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Düzce'de yapımına devam edilen Bilim Merkezini ziyaret ederek inceleme gerçekleştirdi.

Düzce Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Faruk Özlü ve Mandal, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde daha önce pazar yeri olarak kullanılan, atıl durumdayken belediye tarafından hazırlanan projeyle Bilim Merkezine Merkezine dönüştürülen alanda incelemelerde bulundu.

Mandal, Türkiye'de 7. Bilim Merkezi olacak projenin 2023 yılında tamamlanması beklendiğini anlatarak, “Bilim Merkezimizin atölyeleriyle sergi alanlarıyla hızlı bir şekilde açılmasını istiyoruz. Burada atölye konseptine önem veriyoruz. Binanın üst katındaki mekanın atölye olarak hazırlanmasını sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

Mandal, Bilim Merkezinin 2023 yılında Türkiye'nin kullanımına hazır hale geleceğini ve üniversiteyle iş birliği içerisinde olacağının altını çizdi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ise yıl sonuna kadar atölyelerin yapımını bitirerek Bilim Merkezini bütün unsurlarıyla açmış olacaklarını belirtti.

Türkiye'nin 7. Bilim Merkezini yaptıklarına değinen Özlü, “Teknoparktan sonra bilim temelli ikinci eser olacak. Yıl sonuna kadar atölyeleri bitirmeyi hedefliyoruz. 2023 yılı itibarıyla Bilim Merkezi bütün unsurlarıyla hizmete girmiş olacak. Üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve binamızı hazır hale getirdik. Bundan sonraki süreç TÜBİTAK tarafından yerleştirilecek olan malzemelerdir. Düzce'ye her alanda eserler kazandırıyoruz. Teknoparkımız faaliyette, şimdi de Bilim Merkezi kazandırmak olmaktan da mutluyum. Üniversitemizi de sürece dahil edeceğiz. Düzce'yi bu bölgenin cazibe merkezi yapmaya kararlıyız.” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Nurhan Çorlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.