Dolar 32,9736
Euro 35,3558
Altın 2.452,60
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C

Türk Kızılay, Bozkurt’taki selzedelere mobilya ve beyaz eşya yardımını sürdürüyor

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde beyaz eşya ve mobilyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlara Türk …

Türk Kızılay, Bozkurt’taki selzedelere mobilya ve beyaz eşya yardımını sürdürüyor
12 Ocak 2022 14:06
205
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde beyaz eşya ve mobilyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlara Türk Kızılay tarafından yardımda bulunuluyor.

İlçede, 11 Ağustos 2021'deki şiddetli yağışın neden olduğu, 65 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin kaybolduğu, onlarca binanın zarar gördüğü selin ardından çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Türk Kızılay tarafından 13 ailenin beyaz eşya, 71 ailenin de mobilya ihtiyacı karşılandı.

Türk Kızılay Bozkurt Şube Başkanı Erol Nugay, AA muhabirine, ilçede büyük bir sel felaketi yaşandığını söyledi.

Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Kızılay olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Nugay, “Sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın noksan olan eşyalarını tamamlıyoruz. Bunların içinde oturma grupları, sandalye ve masası, yatakları ile çift kişilik bazalar var.” dedi.

Sel felaketinde eşyaları kullanılamaz hale gelen ailelerden Yunus Kulleci ise selde, ev eşyalarının tamamını kaybettiğini anlatarak, “Bazılarını tamamlamıştık ama eksik olan birkaç parça yatak odası, gardırop ve halılarımız vardı. Kızılay sağ olsun, bunları bugün teslim etti, teşekkür ediyoruz. İnşallah bir daha böyle bir şey başımıza gelmez.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.