Dolar 32,9489
Euro 35,3305
Altın 2.453,24
BİST 10.606,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Türk Kızılayın “Eşyalarım Bana Tehlike Değil” projesi Düzce’den başlatıldı

DÜZCE (AA) – Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin 23. yılında, Türk Kızılay tarafından farkındalık oluşturmak için hazırlanan …

Türk Kızılayın “Eşyalarım Bana Tehlike Değil” projesi Düzce’den başlatıldı
16 Kasım 2022 01:59
90
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin 23. yılında, Türk Kızılay tarafından farkındalık oluşturmak için hazırlanan “Eşyalarım Bana Tehlike Değil” projesine start verildi.

Proje kapsamında, depremin merkez üssü Kaynaşlı ilçesinde 3 oğlunu kaybeden Nazmi Diner'in Eskiköy'deki evinde, Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Afet Yönetimi Genel Müdürü İbrahim Özer'in de katılımıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, Türk Kızılay Batı Karadeniz Afet ve Lojistik Merkezi ve gönüllü Kızılay ekiplerince evdeki eşyalar aparatlarla duvara sabitlendi.

Başta İstanbul olmak üzere Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da 27 şube başkanlığı tarafından belirlenen 270 hanede “eşya sabitleme aparatı” dağıtımı ve eşyaların montajının yapılacağı projeyle olası bir depremde insanların evlerindeki eşyalardan zarar görmemesi ve yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması amaçlanıyor.

– “Afetlere her an hazır olmalıyız”

Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, AA muhabirine, 1999 depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

“Eşyalarım Bana Tehlike Değil” projesine Kaynaşlı'dan başladıklarını belirten Altan, olası bir depremde eşyaların insanlara zarar vermesini önlemek amacıyla duvara sabitleme ve aparat dağıtımı çalışması yürüttüklerini söyledi.

Altan, afetlere her an hazır olunması gerektiğini vurgulayarak, “Afetlerden etkilenmemek için her türlü tedbiri almamız gerekiyor. Bu tedbirlerden biri de evimizde bulunan eşyaların sabitlenerek tehlikenin bertaraf edilmesi.” dedi.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.