Dolar 32,4771
Euro 34,6869
Altın 2.407,68
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Türkiye Sigorta, 10. Ulusal Kongresi’ne sponsor oldu

– Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tuba Buldu:
– “Türkiye’nin prim üretimi 2022 yılında 235 milyar TL olarak gerçekleşmiş ve bu üretimin yüzde 87’si hayat dışı, yüzde 13’ü ise hayat sigortalarından sağlanmıştır”

Türkiye Sigorta, 10. Ulusal Kongresi’ne sponsor oldu
9 Kasım 2023 12:29
61
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sigorta, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen 10. Ulusal Kongresi’nde sponsor olarak yerini aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ulusal sağlık ve sosyal güvenlik politikalarının oluşumunda ve uygulanmasında etkin paydaşlardan biri olmak vizyonuyla yola çıkan Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER)’in düzenlediği 10. Ulusal Kongresi 2-5 Kasım tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Türkiye Sigorta’nın sponsor olarak yerini aldığı kongreye; sağlık hizmet sunucuları, sigorta şirketleri, ilaç firmaları, medikal firmalar ve teknoloji firmaları gibi sektörden 500’ün üzerinde paydaş katılım sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tuba Buldu, sigorta sektöründe küresel prim üretiminin 2022 yılında 6,8 trilyon dolara ulaştığını ve bu üretimin yüzde 60’ının hayat dışı, yüzde 40’ının ise hayat branşlarından sağlandığını belirtti.

Toplam 4 trilyon dolarlık hayat dışı branşı prim üretiminin yüzde 49’unu sağlık branşının oluşturduğuna dikkati çeken Buldu, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin prim üretimi 2022 yılında 235 milyar TL olarak gerçekleşmiş ve bu üretimin yüzde 87’si hayat dışı, yüzde 13’ü ise hayat sigortalarından sağlanmıştır. Hayat dışı prim üretiminin yüzde 16’sını sağlık branşı oluşturmaktadır. Ülkemizdeki sağlık sigortalarının ağırlığı düşük görünse de 2003 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm projesi ile genel sağlık sigortası uygulamaları dünya örneklerine göre çok daha kapsayıcıdır. Genel devlet sağlık harcamasının toplam sağlık harcamasına oranı 2021 yılında yüzde 79,2, özel sektör sağlık harcamasının ise yüzde 20,8 olarak gerçekleşmiştir.

Buldu, Türkiye Sigorta olarak herkesin kaliteli sağlığa erişimini hedefledikleri bir sürdürülebilirlik yaklaşımları olduğunu ve yeni sağlık ekosisteminde değişen müşteri ihtiyaçları ile farklı uygulamaları dikkate alarak strateji oluşturduklarını belirtti.

Buldu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Sigorta olarak “Herkes için her yaşta sağlıklı yaşamların sağlanması ve refahın teşvik edilmesi” sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değişen müşteri beklentileri nedeni ile geleceğin sağlık modelinde hastanın merkezde olduğu kişiselleştirilmiş bir ekosistem oluşturuyoruz. Örneğin; Tamamlayıcı Sağlık Sigortası bizim için çok önemli. Bu konuda pek çok farklı alternatif paketler geliştirdik. Mikro ürünler ile ürün yelpazemiz çeşitlendiriyor, sağlık turizmini destekliyoruz. Üyelerimize, uzaktan sağlık hizmeti sağlarken, kronik hastalıklarla mücadeleyi önceliklendiriyoruz. Bu esnada müşteri platformunda sağlıklı kalmak üzerine bütünsel esenlik hizmetleri de veriyoruz. Sürdürülebilirlik süreçlerimizde yeşil bir dünya için kağıtsız ofis ile gelecek kurgularken, dijitalleşme, yapay zekâ ve robotik süreçleri odağımıza alarak verimliliği hedefliyor, paydaşlarımızla iş ve süreç geliştirip tedarikçilerimize finansal kolaylık sağlıyoruz.”

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.