Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

“Türkiye’nin En İyi İş Verenleri Listesi” açıklandı

İSTANBUL (AA) – Great Place to Work sertifikalı yerel ve uluslararası işverenlerin dahil olduğu “Türkiye’nin En İyi İş Verenleri Listesi …

“Türkiye’nin En İyi İş Verenleri Listesi” açıklandı
31 Mart 2022 11:02
146
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Great Place to Work sertifikalı yerel ve uluslararası işverenlerin dahil olduğu “Türkiye’nin En İyi İş Verenleri Listesi” açıklandı.

Great Place to Work tarafından gerçekleştirilen analizlere dahil olarak “Harika İşyeri Sertifikası” almaya hak kazanan yerel ve uluslararası organizasyonların katıldığı Great Place to Work “Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi” nde bu yıl 8 kategoride 147 şirket yer aldı.

Bu yıl organizasyonların çalışan sayısına göre 8 kategori üzerinden açıklanan listenin 10-19 çalışan kategorisinde 10, 20-49 çalışan kategorisinde 24, 50-99 çalışan kategorisinde 29, 100-249 çalışan kategorisinde 35, 250-499 çalışan kategorisinde 21, 500-999 çalışan kategorisinde 13, 1.000-4 bin 999 çalışan kategorisinde 11 ve 5 bin üzeri çalışan kategorisinde 4 şirket yer aldı.

“Türkiye’nin En İyi İş Verenleri Listesi”nin açıklandığı basın toplantısında konuşan Great Place to Work Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, Great Place to Work’un Türkiye'de 10. yılı olduğunu, bu süre zarfında bir standart oluşturduklarını, Türkiye'de güven kültürü ve çalışan deneyimiyle araştırmalarının çok kapsamlı olduğunu belirtti.

– “Better World For All” temasıyla herkes için daha iyi bir dünya istiyoruz”

2022 yılı için “Better World For All” temasıyla herkes için daha iyi bir dünya istediklerini belirten Toprak, “Biz biliyoruz ki çalışanlar yaşadıkları deneyimle iş yerindeki algıyı eve taşıyorlar. Evdekiler topluma taşıyor. Biz diyoruz ki, iyilik çalışanda başlarsa, organizasyonuna taşınır, organizasyondan aileye. Organizasyon sağlam olduğu zaman bu sefer topluma yayılır. Organizasyon kültürlerini değiştirerek topluma dokunmak gibi bir global misyonumuz var.” şeklinde konuştu.

Toprak, salgın ile birlikte yeni şeyler öğrendiklerini, uzaktan çalışma ve hibrit çalışmanın artık standart olduğunu düşündüklerini aktararak, “Hibrit dünyada yöneticilerin, liderlerin yaklaşımları da değişmesi gerekiyor.

Evde kalınan zaman zarfında hem kadın hem erkek çalışanlar aile hayatının merkezine geldiler. Aile hayatının merkezinde her zaman sadece kolaylıklar yok, zorluklara da rastladılar. Çalışanlar yeteneklerini algılayıp deneyimlediler. Eskiden yetenekler Avrupa'ya, Amerika'ya çekilirdi. Buna da ihtiyaç kalmadı artık. Oturduğumuz yerde yeteneklerimiz çalışıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Yaklaşımımızın merkezinde insan var”

Great Place to Work Sertifika ve Farkındalık Programı Direktörü Volkan Tarsus, güven kavramının kendileri için çok önemli olduğunu ve yaklaşımlarının herkes için harika bir iş yeri kültürünü tanımlayabilmek olduğunu belirtti.

Yaklaşımlarının merkezinde insanın yer aldığını ifade eden Tarsus, şunları kaydetti:

“Daha iyi bir dünya inşa etmek istiyoruz. En önemli yapmamız gereken şey insana dokunuyor olmak. Bunun için dinlememiz, onları anlamamız gerekiyor. Analizlerinden yola çıkarak aslında çalışan deneyiminin nerede şekillendiğini görmemiz gerekiyor. Bunu gördüğümüzde, şirketler veriye dayalı yönetilebilir stratejiler oluşturabiliyor. Bu da şirketlerin sadece finansal yatırımlarından ziyade insana yapılan yatırımın önemini ortaya çıkartıyor. Finansal yatırım yüzde 50’lik bir önem taşıyorsa geri kalan kısmı ise insana yapılan yatırım. O yüzden bir şirket harika bir iş yeri haline geldiğinde finansal olarak çok daha yüksek performansa sahip organizasyon haline geliyor.”

Great Place to Work Müşteri İlişkileri Müdürü Serhat Eroğlu, güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu kriterlerinin çalışmalarındaki başlıca konular olduğunu belirterek, “Listeye giren şirketler ile listeye giremeyen şirketler arasındaki farklar burada göz önüne çıkıyor. Odağına güveni ve bu güvenle birlikte çalışanı koyan şirketlerde bunun çok daha farklı olduğunu görüyoruz.

Öbeklediğimiz rakamlarda yüzde 20'ye yakın bir fark görüyoruz ve bu fark yüzdelik değerde gerçekten listeye giren şirketleri çok daha farklı bir konuma koyuyor. Hem verimlilik, hem performans anlamında hem de çalışanların mutluluğu anlamında burada çok ciddi bir veriye ulaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin En İyi İş Verenleri Listesi'ne Great Place to Work'un internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.