DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Uğur Okulları Lise Akademik Kurul üyeleri 2022 YKS’yi değerlendirdi

İSTANBUL (AA) – Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, “2022 TYT, ÖSYM formatına ve MEB müfredatına …

Banner Resmi
19.06.2022
120
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, “2022 TYT, ÖSYM formatına ve MEB müfredatına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Sınav kapsamının, MEB müfredatına uygun hazırlandığı görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Uğur Okullarından yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün tüm yurtta saat 10.15’te uygulanmaya başlandı ve 180 dakika sürdü.

Sınava 2 milyon 56 bin 512 aday katıldı. AYT'de adaylar alanlarına göre 160 sorunun olduğu dört testten istediklerini cevaplandırdı. Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1, Matematik, Sosyal Bilimler 2 ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40’ar soru soruldu.

Saat 15.45’te başlayan YDT’ye 168 bin 430 aday girdi. YDT’de 80 soru soruldu ve sınav 120 dakika sürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, 2022 TYT, ÖSYM formatına ve MEB müfredatına uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini, sınav kapsamının, MEB müfredatına uygun hazırlandığı görüldüğünü belirtti.

Türkçe ve tarih dersi sorularının tüm kademelerden, felsefe dersi sorularının 10. ve 11. sınıf kademesinden ve matematik dersinde 9,10,11. sınıf kademelerinden diğer derslerin ise 9. ve 10. sınıf kademesinden olduğunu belirten Kurt, “Bu yıl sürenin 165 dakika olması sayesinde öğrenciler süre sorunu yaşamadan daha rahat olarak sınavı tamamlamıştır. Tüm derslerde TYT formatı olan doğru okuma, doğru düşünerek yorum yapabilme ve zamanı iyi kullanarak hatasız işlem yapma yetkinlikleri ölçülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Uğur Okulları Lise Matematik Akademik Kurul Üyesi Nilda Yüksel ise 2022 Matematik AYT soruları, MEB kazanımlarına uygun olup çoğunlukla 11. ve 12. sınıfta işlenen tüm konuları kapsadığını açıkladı.

Yüksel, “Sorular öğrencinin matematiksel bilgi seviyesini ve bilgiyi kullanarak işlem yapabilme gücünü ölçmüştür. Soruların bir kısmında konular birbiriyle ilişkilendirilmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

Uğur Okulları Türk Dili ve Edebiyatı Akademik Kurul Üyesi Cevdet Eyüboğlu da “Öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre 2022 YKS-AYT'deki 24 Türk Dili ve Edebiyatı sorusunun 6 sorusu paragraf, sözcükte anlam bilgisi ve cümlede anlam bilgisi sorularından; 18 sorusu ise edebiyat sorularından oluşmuştur.” ifadelerini kullandı.

Uğur Okulları Fizik Akademik Kurul Üyesi Volkan Alpay, öğrencilerden aldıkları ilk bilgiler doğrultusunda 2022 YKS’de sürpriz herhangi bir soru olmadığını soruların MEB’in yayımlamış olduğu kazanımlar çerçevesine bağlı kalınarak hazırlanmış olduğunu belirtti.

Uğur Okulları Kimya Akademik Kurul Üyesi Bedrettin Boyacıgil, “2022 AYT Kimya sorularının 8 tanesi 11. sınıf konularından, 5 tanesi 12. sınıf konularından sorulmuştur. AYT'de sorulan sorular müfredata tamamen uyumludur. Sorular beklenildiği gibi öğrencinin mutlaka bilmesi gereken kazanımları ve temel bilgileri sorguluyor.” açıklamasında bulundu.

Uğur Okulları Biyoloji Akademik Kurul Üyesi Asuman Kılıç, şunları kaydetti:

“2022 AYT Biyoloji soruları 11 ve 12. sınıf müfredatını kapsamaktadır. Klasik ÖSYM formatında ve müfredat ile uyumlu olan Biyoloji sorularının, AYT'nin uygulandığı geçmiş yıllarla benzer olduğu görülmüştür. Öğrenciler bu sene AYT Biyoloji kapsamında genel olarak bilgi temelli sorular ile karşılaşmıştır.”

Uğur Okulları Coğrafya Akademik Kurul Üyesi Davut Gürler, 2022 AYT Coğrafya soruları 11. ve 12. sınıf MEB kazanım ve kaynaklarına uygun sorular olduğunu belirtti.

Uğur Okulları Tarih Akademik Kurul Üyesi Zeynep Ergün, “Öğrencilerden aldığımız duyumlara göre, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ve Sosyal Bilimler-2 testlerindeki Tarih sorularının konu dağılımı dengeli, MEB kazanımlarına ve müfredata uygundur. Tüm sınıf düzeylerinden sorular sorulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Uğur Okulları Felsefe Grubu Akademik Kurul Üyesi Gülay Ataç, felsefe grubu soruları, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantıktan oluştuğunu sorular 10. ve 11.Sınıf MEB müfredatına uygun olduğunu kaydetti.

Uğur Okulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Akademik Kurul Üyesi Muhammed Yasin Bekir, “2022 AYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları öğrencinin hem bilgisini hem de yorum yapabilme becerisini ölçmeye yönelik tarzda hazırlanmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Doğan Sarıtaş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.