Dolar 32,5683
Euro 34,8883
Altın 2.435,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Ulus’ta Ahşap Eğitim ve Üretim Atölyesi için BAKKA ile destek sözleşmesi imzalandı

BARTIN (AA) – Bartın'da Ulus Belediyesinin “Güçlü Kadın Güçlü Yarın” projesinin destek sözleşmesi imzalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı …

Ulus’ta Ahşap Eğitim ve Üretim Atölyesi için BAKKA ile destek sözleşmesi imzalandı
6 Ekim 2021 22:22
274
A+
A-

BARTIN (AA) – Bartın'da Ulus Belediyesinin “Güçlü Kadın Güçlü Yarın” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenecek proje için imzalar Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bartın Valisi Sinan Güner'in de katıldığı programda BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ile Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun tarafından atıldı.

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, gazetecilere, projeyle Ulus Belediye binası arkasında yer alan atıl durumdaki eski belediye otelini işlevsel hale getirerek 350 metrekare alanda Ahşap Atölyesi ve Eğitim Merkezi kuracaklarını söyledi.

Belediye binası yanındaki depo ve meydan alanının proje faaliyetleri için depo ve satış alanı olarak düzenleyeceklerini kaydeden Uzun, “Proje kapsamında Ulus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından destek alan 171 kadın 39 engelli vatandaş arasından mülakatla seçilecek 27 kişiye iş sağlığı ve güvenliği, ahşap işleme-boyama-montaj ve ahşap ürün tasarımına yönelik mesleki eğitim verilecek. Projeyle Ulus Doğa Kenti Kadın Girişimi Kooperatifi ile ahşap oyuncak, ahşap zücaciye, ahşap oyun parkı ve bahçe-balkon ürünleri üretiminde gelir kazanımı öngörülmektedir. Proje iştirakçileri arasında yer alan 3 firma Bartın Valiliği koordinesinde hazırlanan 'Bartın İlimizde 74 Tarımsal Proje' kitapçığında yer verilen ahşap atıklarını değerlendirilmesi proje fikrini bu projeyle gerçekleştireceklerdir. Projeyle üretilecek ürünler düzenlenecek fiziki satış alanında ve internet siteleri ile sosyal medya araçları üzerinden dijital mecrada satışa sunulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Projeyle kırsal kalkınma, kadınların iş gücüne katılımı ve kooperatifçiliğin gelişimine katkı sağlanmayı hedeflediklerini de aktaran Uzun, BAKKA'nın toplam 1 milyon 333 bin 339 TL bütçeli proje için 1 milyon 200 TL hibe desteği sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Nurhan Çorlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.