Dolar 34,4944
Euro 36,3655
Altın 2.965,81
BİST 9.221,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 8°C
Paz 8°C
Pts 8°C

“Üretimde Kadın Eli” projesi ile 40 kadın çiftçiye iş imkanı sunulacak

TRABZON (AA) – Trabzon'da uygulanacak “Üretimde Kadın Eli” projesi kapsamında Vakfıkebir ilçesinde yaşayan 40 kadın çiftçi iş sahibi olacak …

“Üretimde Kadın Eli” projesi ile 40 kadın çiftçiye iş imkanı sunulacak
17 Ağustos 2022 17:15
143
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da uygulanacak “Üretimde Kadın Eli” projesi kapsamında Vakfıkebir ilçesinde yaşayan 40 kadın çiftçi iş sahibi olacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen projenin protokol sözleşmesi, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından imzalandı.

Belediye Başkanı Muhammet Balta, DOKA'da gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, kadın istihdamı oluşturmak ve yöresel ürünlerin değerlenmesi adına hazırlanan projenin önemli olduğunu vurguladı.

Proje ile yöresel ürünler kadar, üreticilere de sahip çıkmayı hedeflediklerinin altını çizen Balta, “Proje sayesinde hem yöresel ürünlerin önemi artacak hem de yöre halkına gelir sağlanacak. Bundan sonraki hedefimiz, yaptığımızın daha iyisini yapmak olacaktır. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Mustafa Varank'a şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ise proje kapsamında kurulacak mesleki eğitim ve yöresel ürün işleme atölyelerinde gelir düzeyi düşük kadınların eğitim alacağını ifade etti.

Projenin özellikle genç kadın nüfusun istihdamında yeni bir kırsal kalkınma modelini ortaya çıkaracağına işaret eden Adıyaman, projenin yöresel ürünleri katma değerli hale getireceğini ve kadın istihdamını artıracağını kaydetti.

Kadın çiftçilere, “Üretimde Kadın Eli” projesi kapsamında yenilikçi sebze ve meyve üretimi ile ürün saklama teknikleri, hayvansal üretim metotları, Karadeniz yöresel yemekleri, geleneksel Türk mutfağı, gıda hijyeni ve sunum teknikleri konularında 126 saat eğitim verilecek.

Eğitimler sonunda kadın çiftçilerin, ürettikleri tarımsal ve hayvansal ürünleri pişirme, kurutma gibi çeşitli yöntemlerle ekonomik değere dönüştürmeleri hedefleniyor.

Muhabir: Ferhat Demircan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.