Dolar 32,4643
Euro 34,8518
Altın 2.480,15
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Zonguldak’ta artan Kovid-19 vakalarına karşı aşı çağrısı

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta artan Kovid-19 vakaları nedeniyle vatandaşlara aşılarını tamamlamaları, hatırlatma dozlarını yaptırmaları …

Zonguldak’ta artan Kovid-19 vakalarına karşı aşı çağrısı
15 Şubat 2022 13:01
154
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta artan Kovid-19 vakaları nedeniyle vatandaşlara aşılarını tamamlamaları, hatırlatma dozlarını yaptırmaları çağrısında bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Zonguldak'ta her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı 22-28 Ocak'ta 528,41, 29 Ocak-4 Şubat'ta 908,65 olarak kayıtlara geçti.

İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, AA muhabirine, vaka sayısının her yerde olduğu gibi Zonguldak'ta da arttığını ancak hastane ve yoğun bakım yatışlarının eskisi gibi çok olmadığını söyledi.

Aşının etkisinin çok belirleyici olduğunu vurgulayan Güner, “Hastaneye yatanların yüzde 90'ı aşısız ya da aşısını tamamlamamış, hatırlatma dozunu yapmamış kişilerden oluşuyor. Kentte vaka sayılarının yavaş yavaş düşmesini bekliyoruz.” dedi.

Güner, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Aşılamada ülke genelinde iyi bir sıradayız, bu iyi bir şey. Ama artık çift doz da yetmiyor, üçüncü doz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kent sakini Fatih Keserci de herkesin tedbirlere uyması ve aşıları olması gerektiğinin altını çizerek, “Herkesin kendinden çok etrafını, ailesini düşünmesi lazım. Bir kişinin cezasını birçok insanın çekmesine gerek yok. Herkes aşısını olmalı, bunun başka alternatifi yok.” diye konuştu.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.