Dolar 32,4151
Euro 34,8070
Altın 2.419,64
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Zonguldak’ta dolandırıcılık operasyonunda 2 kişi tutuklandı

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta, “sazan sarmalı” olarak bilinen yöntemle bir kişinin 695 bin lirasını hesaplarına geçirdikleri gerekçesiyle 2 kişi tutuklandı.İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde aracını satmak için internete…

Zonguldak’ta dolandırıcılık operasyonunda 2 kişi tutuklandı
14 Ağustos 2023 19:09
63
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta, “sazan sarmalı” olarak bilinen yöntemle bir kişinin 695 bin lirasını hesaplarına geçirdikleri gerekçesiyle 2 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde aracını satmak için internete ilan veren bir kişiyle irtibata geçen S.C. (20) ve M.G. (20), aracı alacaklarını söyleyerek ilandan kaldırttı.

Şüpheliler, benzer görsellerle sahte satış ilanı oluşturdu.

Kendini satıcı gibi gösteren şüpheli, aracı satın almak isteyen O.D. ile satış işlemi yapmak için notere gitti. Noter görevlilerinin durumdan şüphelenmelerinin üzerine polis ekiplerine haber verildi.

Şüphelilerin, “sazan sarmalı” olarak bilinen bir yöntemi kullanarak başkasının aracını kendi aracı gibi göstererek satmaya çalıştığı belirlendi.

Haklarında arama kararı çıkarılan 3 kişiden S.C. ve M.G. Adana'da gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken diğer şüpheli M.E'nin yakalanması için çalışmanın sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, şüphelilerin yabancı uyruklu kişilerin adına kayıtlı telefon numarası kullandıkları öğrenildi.

Muhabir: Murat Kaban

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.