Dolar 32,4522
Euro 34,8167
Altın 2.479,72
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Zonguldak’ta “kömür deneyim ocağı” ile yeraltını görme imkanı

ZONGULDAK (AA) – Avrupa Endüstri Mirası Rotası üyesi olan Türkiye'nin ilk ve tek “Maden Müzesi”nde açılışı yapılan “kömür deneyim ocağı” ile …

Zonguldak’ta “kömür deneyim ocağı” ile yeraltını görme imkanı
15 Nisan 2022 15:41
367
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Avrupa Endüstri Mirası Rotası üyesi olan Türkiye'nin ilk ve tek “Maden Müzesi”nde açılışı yapılan “kömür deneyim ocağı” ile ziyaretçiler gerçek bir maden ocağını gezme deneyimi yaşıyor.

Turizm Haftası kapsamında kömür deneyim ocağının açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, çok inandıkları bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Kent turizminin bugüne kadarki etkinliğini ikiye katlayacak bir proje olduğuna dikkati çeken Tutulmaz, “Bu projeyi iyi bir şekilde sürdürebilirsek, işletebilirsek kent turizm adına önemli bir proje. Turizm, ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından biri. Bugüne kadar kent açısından turizm gelirinden yeteri kadar faydalanamadığımız ortada. Ama potansiyelimiz var, bu potansiyeli ayağa kaldırmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Tutulmaz, endüstri mirasının alternatifi olmadığını anlatarak, “Maden Müzesi ve Maden Müzesi ile bağlantı deneyim ocağı çok az yerde olan bir özellik. Turizmi ekonomik değer olarak görerek öne çıkarmamız gerekiyor. Kültürel mirasımız bu yönüyle önemli.” ifadelerini kullandı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun da kentte hem kültür hem de turizm anlamında sıkı iş birliği döneminde olacaklarını dile getirerek, “Zonguldak'ın diğer alanlarında yürütmüş olduğumuz arkeolojik kazı çalışmaları ve müzecilik faaliyetleriyle önümüzdeki günlerde emeğin ve alın terinin şehri, kültür ve turizmde de adından çok söz ettiren bir kent haline gelecek.” dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu ise madenciliğin, kentin kültürünü ve yaşam biçimini etkilediğini anlattı.

Etkinlikte halk oyunu gösterisinin ardından Türkiye'de “ilk” olma özelliği taşıyan Madenci Korosu konser verdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Tutulmaz ve beraberindekiler, kömür deneyim ocağını gezdi.

Muhabir: Ali Bayaslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.