Dolar 32,3300
Euro 34,8352
Altın 2.393,08
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Zonguldak’ta meslek lisesi öğrencileri günde 10 bin ekmek üretiyor

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta meslek lisesi öğrencileri, taşımalı eğitim ve okul öncesi eğitimde beslenme desteğinin yanı sıra öğretmenevlerinin ve okul pansiyonlarında kalan öğrencilerin ihtiyacı için günde 10 bin ekmek üretiyor. Kozlu Mesleki ve Tek…

Zonguldak’ta meslek lisesi öğrencileri günde 10 bin ekmek üretiyor
8 Aralık 2022 20:07
153
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta meslek lisesi öğrencileri, taşımalı eğitim ve okul öncesi eğitimde beslenme desteğinin yanı sıra öğretmenevlerinin ve okul pansiyonlarında kalan öğrencilerin ihtiyacı için günde 10 bin ekmek üretiyor.

Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yiyecek içecek hizmetleri alanında öğrenim gören öğrenciler, okul bünyesinde oluşturulan fırında, ekmek üretiminin hamur yoğurma, mayalama, gramaja uygun hamur kesimi, fırınlama, pişirme, paketleme gibi bütün aşamalarında görev alıyor.

Başlangıç olarak 60 gram üretimi yapılan ekmekler, talebe göre her çeşit üretilebilecek.

Uygulamayla sektörün aradığı nitelikli insan kaynağının yetişmesinin yanı sıra öğrenciler mesleki gelişimlerini tamamlayacak ve döner sermaye gelirlerinden faydalanma imkanı bulacak.

– “Gençlerimiz hem üretiyor hem öğreniyor hem de kazanıyor”

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, gazetecilere, eğitimde fırsat eşitliğinin öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Ekmek üretimine başlandığını belirten Aldoğan, şunları kaydetti:

“Gençlerimiz hem üretiyor hem öğreniyor hem de kazanıyor. Yarın sabahtan itibaren 800 öğrencimizin ekmeği hijyenik, güvenli bir ortamda üretilerek öğrencilerimizle buluşacak. Taşıma yemeği yapan diğer kurumlarımızdan talepler de karşılanacak. Bakanlığımızın bu projesi 81 ilde 100 fırınla başladı. Bu 100 fırından biri de şu an içiresinde bulunduğumuz okulda. Okulumuz adeta üreten mini bir fabrika gibi. Son derece güvenli, sağlıklı ve hijyenik olması çok önemli. Böylece kendi ihtiyaçlarımızı, meslek lisesi öğrencilerimiz karşılamış olacak.”

Öğrenci Ece Özdemir de ekmek üretmeyi öğrendikleri ifade etti.

Üretimde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Özdemir, ekmekleri okullardaki öğrenci arkadaşlarına dağıttıklarını dile getirdi.

Muhabir: Nurhan Çorlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.